5 lucruri pe care ai tot dreptul să le ceri, fiind într-o relație

relatie dragoste

Sunt femei care se tem să pară prea solicitante, mai ales când vine vorba de relația în care sunt. Firește, există anumite limite peste care nu ai cum să treci: de exemplu, să ceri de la partenerul tău să-ți ofere flori în fiecare zi sau să dorești să pară ideal.

Advertisement

Totuși e firesc să ceri anumite lucruri, în numele binelui relației în care ești. Și dacă omul de alături refuză să-ți asculte dorințele, atunci și sensul relației cade. Și lucrul ăsta e reciproc.

Advertisement

Iată deci 5 lucruri pe care ai tot dreptul să le ceri, fiind într-o relație:

  1. Să-ți demonstreze dragostea așa cum simți tu nevoia. Fiecare e în drept să primească dragostea de care are nevoie pentru a fi fericit. Iar dacă omul de alături te iubește, nu-i va fi dificil să-ți asculte aceste dorințe.
  2. Sinceritate. Acest lucru ar părea firesc la prima vedere, dar totuși păstrează în spatele lui multe discuții dintre parteneri. Între voi nu trebuie să fie nici un secret – aceasta este baza încrederii și respectului. Deci vă puteți deschide sufletul unul în fața celuilalt, asta doar vă va apropia.
  3. Acțiuni reciproce. Asta înseamnă să-i vorbești despre ceea ce are nevoie și drept răspuns să asculți de ce are nevoie el. Reciprocitatea e foarte importantă, pentru ca nimeni să nu simtă că oferă mai mult decât primește. Acest echilibru e foarte greu să-l menții, dar merită să depui un efort.
  4. Timp pentru tine. Să fiți împreună 24 de ore pe zi e obositor, ba chiar plictisitor, chiar și cu omul pe care îl iubești. Timpul petrecut în singurătate doar va fi spre beneficiul amândurora. De asta e firesc să ceri timp pentru tine și să oferi la rândul tău timp.
  5. Apropierea emoțională. E unul din cele mai importante aspecte în relațiile de lungă durată. Dacă  nu e suficient, nu compensenzi cu nimic.

Nu-ți fie teamă să ceri ceea ce doar va întări relația în care ești și vă va face pe ambii mai fericiți.

Articol relatat de portalul devorbacutine.eu

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.