5 plante de cameră care vă ajută să dormiți liniștit

plante benefice

Pe lângă faptul că sunt decorative, plantele de cameră sunt benefice pentru sănătate. Unele dintre ele sunt cunoscute pentru proprietățile de calmare, curățare a aerului și îmbunătățire a somnului. O noapte liniștită vă va asigura o zi plină de energie. Vă prezentăm 5 cele mai eficiente plante pentru un somn liniștit pe care puteți să le puneți în dormitor.

Advertisement

Palmierul Areca

Advertisement

palmier

Această plantă purifică aerul și înlătură toxinele și bioxidul de carbon. De asemenea, umezește camera și de aceea este foarte utilă pe timp de iarnă când sistemul de încălzire usucă aerul.

Aloe Vera

aloe vera

Suplimentar la calitățile sale de tămăduire, Aloe Vera este cea mai eficientă plantă când este vorba de curățarea potențialelor chimicale din aer. Emite oxigen în timpul nopții, ceea ce nu este firesc pentru plante. De asemenea emană ulei volatil care se răsfrânge pozitiv asupra imunității.

Ficusul Benjamina

Ficusul Benjamina

Benjamina este planta numărul 1 în purificarea aerului. Aceasta înlătură 70% din benzen, amoniac, toluen și alte substanțe dăunătoare care pot fi emise în aer, mai ales dacă în încăpere există obiecte din materiale sintetice. Planta procesează toate aceste componente, precum și distruge o parte din microbi. Cu siguranță această plantă va îmbunătăți somnul dvs și va arăta bine în dormitor.

Sanseviera Trifasciata

Sanseviera Trifasciata

Această plantă este folositoare atât pentru sistemul respirator, cât și pentru imunitate. Diminuează durerile de cap și reglează tensiunea arterială. La fel ca aloea produce oxigen și absoarbe bioxidul de carbon pe timp de noapte. Somnul dvs cu siguranță va fi mult mai liniștit cu Sanseviera Trifasciata în dormitorul dvs.

Feriga de Boston

Feriga de Boston

Feriga de Boston este bogată în uleiuri esențiale, flavonoizi și alte substanțe. De asemenea, această plantă poate fi un excelent regulator al sistemului nervos și vă va ajuta să faceți față stresului.

Sperăm că deja cu aceste plante să veți odihni mai bine și veți avea o stare de sănătate mai bună.

Sursa: brightside.me

Articol relatat de portalul perfect-ask.com.

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.