Acest site îți blochează telefonul sau tableta! Ai grijă la link-urile trimise de ”prieteni”

smartphone

O nouă adresă web creată ca o demonstrație tehnologică ilustrează într-un mod foate eficient cât de vulnerabil este telefonul vostru. Dacă aveați nevoie de o încurajare pentru a fi mai precauți când vine vorba de o adresă web pe o care o accesați cu nonșalanță dintr-un mesaj sau email, un nou link s-ar putea să facă o treabă foarte bună la acest capitol.

Advertisement

În definitiv, riscul de a vă expune date personale sau de a vă pune în pericol securitatea sistemului este în permanență la un click distanță. În plus, este foarte ușor să vă infectați cu malware sau adware din pagini web aparent nevinovate.

Advertisement

Trecând însă peste un amalgam de situații ipotetice pe care le-ați întâlnit probabil în incursiunile voastre online, o nouă adresă web s-ar putea să întruchipeze cel mai facil mod de a vă reporni telefonul, fie de bună voie, fie din greșeală.

Aparent, site-ul web crashsafari.com vizează doar posesorii de iPhone sau iPad ce folosesc Safari pentru a intra online, dar se pare că link-ul este la fel de periculos și pentru utilizatorii de Google Chrome.

Practic, crashsafari.com funcționează prin scrierea în permanență de noi caractere în bara de adresă la fiecare câteva secunde. În acest mod, nu durează foarte mult până când memoria aparatului vostru este epuizată, iar browserul de internet se închide.

Citește mai departe AICI

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.