ADEVĂRATUL Cod al lui Da Vinci a fost DESCIFRAT. Ce MESAJ transmite marele artist

leonardo-da-vinci-1

Fereastra din centrul picturii, deasupra căreia se găseşte o semilună, ar conţine un “puzzle matematic şi astrologic” care a fost descifrat, a declarat Sabrina Sforza Galitzia. Ea pretinde că da Vinci a văzut sfârşitul lumii care s-ar realiza printr-un potop universal ce ar începe pe 21 martie 4006 şi s-ar încheia pe 1 noiembrie 4006.

Advertisement

“Documentele au arătat faptul că da Vinci credea că acest lucru ar marca un nou început pentru umanitate”, a spus dna Galitzia. “Există un cod da Vinci, dar acesta nu e cel popularizat de Dan Brown”, a mai spus ea.

Advertisement

Dna Sforza Galitzia, care a studiat manuscrisele lui da Vinci, fiind cercetătoare la Universitatea California din Los Angeles, lucrează acum la arhivele Vaticanului. În 2009, Vaticanul a publicat studiul ei “Cina cea de Taină a lui Leonardo în Vatican”, în care ea a examinat tapiseria Cinei cea de Taină, realizată special pentru regele Ludovic al XIII-lea al Franţei, şi care se baza pe faimoasa pictură murală din Milano.

Cercetătoarea a declarat că ea a lucrat la un model care ar explica codul ascuns al lui da Vinci, lucru ce ar implica semnele zodiacului şi folosirea acelor 24 de litere ale alfabetului latinului, pentru a reprezenta cele 24 de ore ale zilei. “Da Vinci a fost un om de ştiinţă, dar şi un om credincios, care a trăit în vremuri dificile şi care şi-a ascuns mesajele pentru a nu fi atacate”, a mai spus cercetătoarea.

Cina cea de Taină de Leonardo da Vinci, care măsoară 4,6 metri pe 8,8 metri, acoperă tot peretele Mănăstirii Santa Maria della Grazie din Milano. Da Vinci a început opera sa în 1495, şi a terminat-o în 1498. Pictura murală a fost restaurată între 1978 şi 1999, după ce a fost puternic deteriorată.

În romanul “Codul lui da Vinci” a lui Dan Brown, acesta sugerează că figura din dreapta lui Iisus Hristos din “Cina cea de Taină” n-ar fi apostolul Ioan, ci Maria Magdalena, care ar fi fost însărcinată cu Iisus Hristos. Cartea a fost considerată o blasfemie de către Biserica Catolică.

sursa: lovendal.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.