Adio vize de America? SUA ar putea să introducă un sistem de acordare a vizelor ”bazate pe merit”

foto: theimaginativeconservative.org

Preşedintele SUA Donald Trump şi-a arătat susţinerea pentru un proiect de lege al Senatului american prin care se urmăreşte reducerea la jumătate a imigranţilor care sosesc legal în SUA. Mai exact, America ar urma să introducă un sistem de acordare a vizelor „bazate pe merit”, în funcţie de condiţiile stricte pe care le îndeplinesc cei care vor să muncească în SUA, relatează Washington Post.

Proiectul îi favorizează pe vorbitorii de limba engleză, care îşi dovedesc abilităţile de muncă şi care au suficienţi bani pentru a se întreţine în primele luni. Astfel de sisteme de acordare a vizelor bazate pe punctaje funcţionează şi în alte ţări, precum Australia sau Canada, transmite Digi24.

Advertisement

Donald Trump a declarat că introducerea acestei legi ar fi cea mai mare schimbare a politicii de imigraţie din ultimii 50 de ani şi ar reduce numărul imigranţilor legali la jumătate. Democraţii au anunţat că se vor opune unei astfel de legi, care sfidează crezul SUA, inscripţionat şi pe Statuia Libertăţii: „Give me your tired, your poor, your huddled masses yearning to breathe free” (Daţi-mi oamenii voştri obosiţi, săracii, masele aglomerate care tânjesc să respire libere”).

Advertisement

„Vrem un sistem bazat pe merite, unul care ne protejează muncitorii, plătitorii de taxe şi economia. Îl vrem bazat pe merite. Astăzi este un sistem cu criterii slabe de selecţie, un sistem îngrozitor prin care oricine poate să vină în SUA. Proiectul va reduce migraţia în lanţ. Vor fi favorizaţi cei care vorbesc engleză, care se pot susţine financiar şi care au aptitudini demonstrate, care ne pot îmbunătăţi economia”, a spus Trump.

Anual, în SUA sunt acordate 1,1 milioane de „Green Cards”, permisele de muncă fără de care nu te poţi angaja. Legea ar mări controlul pe care guvernul îl are asupra imigranţilor.

sursa: jurnal.md

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.