Ai grijă la limbajul trupului! Gesturile care te trădează! Iată ce înseamnă modul în care gesticulezi

gesturi

Chiar dacă nu îți dai seama, gesturile pe care le faci cu mâinile pot spune multe despre tine. Dacă obișnuiești să dai foarte multi din mâini, de exemplu, asta poate trăda o agitație sau anumite emoții pe care le resimți.

Advertisement

Sigur, poate însemna și faptul că ești atât de prinsă în discuție, încât de ajuți de mâini pentru a explica mai bine ideea pe care vrei să o transmiți. Însă mare atenție la modul în care ții mâinile, pentru că acest lucru poate fi interpretat la nivel subconștient de ceilalți. Uite ce spun mâinile despre tine!

Advertisement

Mâinile cu palma în sus

Te-ai analizat vreodată să vezi cum ții mâinile sau palmele atunci când vorbești cu cineva? Gesturile cu palma ăn sus reprezintă obediență, în general. mai pot induce și milă, gândește-te la palma întinsă a cerșetorilor. Atunci când ceri clemență de la cineva, acesta este primul gest pe care îl faci atunci când vorbești cu el. Este o poziție deschisă, prin care tu lași de înțeles că ești vulnerabilă și îl socotești pe cel din fața ta net superior.

Mâinile cu palma în jos sau palma îndreptată către interlocutor

Acesta este un gest de distanțare. Îl poți face clasic, când este foarte bine observat de ceilalți sau îl poți face în diferite variante. În general, implică o poziție defensivă, prin care tu îl îndepărtezi pe cel de lângă tine. O poți face inconștient, fără să îți dai seama, dar de cele mai multe ori semnifică faptul că nu prea vrei să ai de a face cu persoana respectivă sau că persoana respectivă ți-a invadat spațiul intim.

Mâna la gură

Acest semn poate fi interpretat în mai multe feluri. Fie ești șocată de ceea ce auzi și îți pui mâna la gură pentru a acoperi acest lucru, fie ești pe punctul de a spune o minciună, iar mâna oprește acest lucru. Mare atenție în ce cadru îl folosești și ce persoane ai în jur, pentru că poate fi interpretat în defavoarea ta.

Dai din mâini mult

Acesta trădează o nesiguranță pe care o ai și o stare de agitație. Cuvintele nu sunt de ajuns, așa că începi să faci aceste semne pentru a scăpa de starea care te apasă. Încearcă să domolești puține frenezia mâinilor și să găsești un obiect asupra căruia să transmiți toate emoțiile tale, cum ar fi un pix sau un inel.

sursa: elli.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.