Ajutor de urgență în valoare de 6 milioane de lei din partea Guvernului pentru acești români! Cine poate beneficia de această sumă

Oficialii au anunțat mărirea cuantumului unor ajutoare de urgență! Ce români ar putea beneficia de această sumă de bani?

Guvernul a crescut cuantumul unor ajutoare de urgență în cursul zilei de miercuri, 3 august 2022. Ajutoarele în valoare de 6 milioane de lei se vor acorda familiilor și persoanelor singure afectate de inundații, alunecări de teren sau fenomene meteorologice periculoase.

Ajutorul de urgență a crescut cu 50% față de anul trecut


Suma alocată ajutoarelor de urgență a crescut, față de anul precedent, în medie cu 50%, potrivit ultimelor date transmise de autorități.

Advertisement

Familiile sau persoanele care locuiesc singure și care au fost afectate de inundații, alunecări de teren sau fenomene meteorologice extreme în proporție de peste 75% vor putea primi un ajutor în valoare de 10.000 de lei.

Advertisement


În cazul în care locuințele acestora au fost afectate între 50% și 75%, atunci vor primi ajutor din partea statului în valoare de 7.000 de lei. Persoanele ale căror locuințe au fost afectate între 25% și 50% vor primi 4.500 de lei, iar cele afectate sub 25% 2.500 de lei.

Ce a transmis Ministerul Muncii


În cazul în care bunurile din locuință le-au fost afectate, familiile vor primi ajutor de 1.500 de lei. Potrivit hotărârii de Guvern, în cazul pierderii de vieți omenești se mai acordă suma de 7.500 de lei.


„Ajutoarele de urgență nominale vor fi aprobate de Ministrul Muncii și Solidarității Sociale sau persoana desemnată în acest scop, în baza borderourilor întocmite de agențiile pentru plăți și inspecție socială, cu sprijinul comitetelor județene sau locale pentru situații de urgență, și a constatărilor comisiei pentru evaluarea estimativă a pagubelor. Borderourile se avizează de primarii localităților afectate și de prefecți”, se arată în comunicatul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, arată observatornews.ro.

Sursa:kfetele.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.