ALERTĂ ALIMENTARĂ. Parizerul din magazine este colorat cu EXTRACT DE GÂNDACI!

parizer

Asociația Pro Consumatori a analizat 52 de tipuri de parizer din marile magazine din România, iar rezultatele au fost teribile: jumătate din parizerul analizat conține piele de pasăre, zgârciuri și cartilagii, iar 73% din produse sunt colorate cu extract de gândaci!

Asociația Pro Consumatori (APC) a achiziționat din marile structuri comerciale (hipermarketuri/supermarketuri) 52 tipuri de parizer, în vederea realizării unui studiu prin care să atragă atenția în ceea ce privește conținutul acestor produse și potențialele efecte asupra sănătății consumatorilor. Au fost analizate sortimente de parizer fabricate/distribuite de către: Facos, Meda, Agricola, MegaFood-Com, Aldis, Reinert, DiaVist, Recunoștința Prodcom,  Pick Ungaria, Ifantis, Perfec Poultry Slovenia, CrisTim, Zimbo Ungaria, Auchan, AIA Italia, Cora, Lidl, Penny, Kaufland, Fox, Carrefour, Perutnina Slovenia, Matache Măcelaru, Caroli, Goodies Meat Production, Rewe și Arterimpex.

La fabricarea sortimentelor de parizer analizate s-au folosit următoarele ingrediente: emulsie de șorici, carne de pui, carne de pui și de curcan separată mecanic, carne de pui dezosată mecanic, carne de pasăre separată mecanic, piept de pui, carne de curcan, piept de curcan, piele de curcan, piele de pui, grăsime de pasăre, grăsime de pui,  carne de porc, pulpă de porc, carne de vită, slănină, șoric de porc, emulsie din piele de pasăre, colagen, cașcaval, apă, făină de grâu, fibre de soia, fulgi dezhidratați de ardei, fibre de mazăre, fibre vegetale din soia și sfeclă de zahăr, izolat de soia, amidon cartofi, proteină animală din porc, proteină vegetalădin soia, proteină vegetală hidrolizată, amidon, proteină din lapte, lapte praf, proteină din soia, sirop de glucoză, dextroză, lactoză, glucoză, zahăr, maltodextrină, proteină din soia, sare neiodată, sare cu nitriți, extract natural de boia dulce, extracte vegetale, ardei roșu, condiment de ardei, condimente, extracte din condimente.

La unele sortimente de parizer, condimentele sunt înscrise în mod generic și nu este menționat tipul condimentului. Având în vedere că unele dintre ele sunt incluse în lista substanțelor alergene, este important să fie cunoscută denumirea respectivului condiment.

La fabricarea parizerului, în funcție de specie, carnea folosită se regăsește în proporții diferite, astfel:

  1. Pieptul de pui între 2% și 60%;
  2. Carnea de pui între 51% și 60%;
  3. Carne de pasăre între 5% si 60%;
  4. Carnea de porc între 4,5% și 84%;
  5. Carnea de vită – un singur sortiment conține 11%;
  6. Carnea de curcan între 17% și 23%;
  7. Carnea separată mecanic între 30% și 68%.

Mai multe amănunte pe apc-romania.ro.

loading...
loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *