Anunt ȘOC al șefului Protecției Consumatorului: Aceste VOPSELE DE PĂR trebuie RETRASE de urgență de pe piață!

vopsea-par-692x360-590x307

Protecţia Consumatorului lansează un semnal de alarmă extrem de periculos. Femeile sunt vizate şi atenţionate. Ce s-a întâmplat? Un produs e foarte periculos şi trebuie retras imediat de pe piaţă. 

Advertisement
70% dintre vopselele pentru colorarea părului ar trebui retrase urgent de la comercializare, atenționează Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România. Şi asta deoarece conțin un ingredient periculos, interzis în Uniunea Europeana și în alte state extracomunitare.

În urma unor cercetări efectuate în cadrul campaniei naţionale de informare lansată sub denumirea „S.O.S – produsele cosmetice şi de îngrijire personală” s-a constatat că 70% dintre vopselele de păr conţin un ingredient nociv şi ar trebui extrase urgent de pe piaţă. Este vorba despre para-fenilendiamina, un ingredient periculos, care se regăseşte chiar şi în produsele naturale, relateaza stireazilei.com.

Advertisement

„Are loc un control tematic care este in derulare in acest moment. Nu va pot da toate datele privind controlul tematic, din ce pot sa va spun partial au fost verificati 22 de operatori economici si la toti au fost constatate abateri privind legislatia in vigoare in domeniul Protectiei Consumatorilor”, a declarat directorul general al ANPC, Paul Anghel, spune B1TV.

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.