Aroganţă! Reacția care a stârnit râsete și ropote de aplauze în Parlamentul European: Ai luptat pentru exit, poporul britanic a votat pentru exit, de ce mai ești aici?

junic

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, l-a apostrofat marți, în plenul Parlamentului European pe Nigel Farage, liderul partidului populist eurosceptic UKIP, cel care a susținut cu vehemență în ultimele luni ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Advertisement

”Este ultima oară când aplauzi aici. Sunt foarte surprins că ești aici. Ai luptat pentru exit, poporul britanic a votat pentru exit, de ce mai ești aici?”, a declarat ironic liderul Executivului de la Bruxelles.

Advertisement

Pe de altă parte, cu puțin timp înainte de această declarație, care a stârnit râsete și ropote de aplauze în Legislativul european, Jean Claude Juncker l-a pupat pe obraz pe liderul populist britanic Nigel Farage.

Potrivit Reuters, liderul UKIP i-ar fi spus ceva la ureche președintelui Comisiei Europene și a primit în schimb de la acesta un sărut pe obraz.

Marți are loc la Bruxelles prima reuniune a Consiliului European in format 27+1. Parlamentarii europeni s-au reunit într-o sesiune specială pentru a discuta despre Brexit.

Nigel Farage a salutat cu extrem de mult entuziasm victoria teberei pro-Brexit în referedumul care a avut loc joi în Marea Britanie.

Ziua de 23 iunie ”va intra în istoria noastră ca ziua independenței noastre”, le-a declarat Farage reporterilor în centrul Londrei.

Pe de altă parte, după anunțarea rezultatelor referendumului, liderii europeni au declarat că respectă decizia poporului britanic și au cerut autorităților din Regat să dea curs cât mai rapid posibil procedurilor de ieșire din blocul comunitar „indiferent cât de dureros va fi acest proces”.

sursa: activenews.ro

 

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.