SECRETELE „poporului ales”! De ce sunt evreii atât de bogaţi si de deştepţi?

evrei_hollywood-1

Am petrecut câţiva ani în Israel – pentru un stagiu, în câteva spitale de acolo – şi mi-a venit ideea de a face o cercetare: „De ce sunt evreii atât de inteligenţi?

Advertisement

Este evident faptul că evreii sunt mai avansaţi în multe aspecte ale vieţii, cum ar fi ingineria, muzica, ştiinţa şi, mai ales, în mediul de afaceri – aproape 70% din comerţul mondial este deţinut de evrei, de la cosmetice, modă, produse alimentare, hoteluri, industria filmului (Hollywood şi altele) etc, până la armament. Este aceasta o coincidenţă sau ceva obţinut în mod conştient?

Advertisement

Cercetarea a durat aproximativ opt ani, timp în care am adunat informaţii într-un mod cât mai exact posibil, despre alimentaţia evreilor, cultură, religie, pregătirea iniţială a sarcinii etc, pentru a le compara cu obiceiurile altor naţii.

Să începem cu pregătirea iniţială a sarcinii. În Israel, primul lucru pe care l-am observat este că mama însărcinată cântă mereu cântece religioase şi urmăreşte să rezolve cât mai des probleme de matematică împreună cu soţul.

Am fost foarte surprins să văd că viitoarea mamă purta mereu cărţi de matematică şi, uneori, chiar mă ajuta în rezolvarea unor probleme. La întrebarea „Faci asta  pentru copilul din tine?”, ea mi-a răspuns: „Da, pentru a instrui copilul încă din burtă, numai aşa va putea fi un geniu mai târziu”.

Un alt lucru pe care l-am observat este atenţia acordată alimentaţiei. Viitoarei mame îi place să mănânce migdale şi curmale cu lapte, salate amestecate cu migdale şi alte fructe cu o coajă lemnoasă, cum ar fi nucile. Pentru masa de prânz – pâine, legume şi alge. În credinţa lor, carnea de animal şi peştele nu vor da niciun beneficiu pentru trupul nostru.

De asemenea, ei mănâncă întotdeauna, înainte de masa principală, fructe. În convingerea lor, dacă mănânci mai întâi felurile principale (cu pâine sau orez), apoi fructele, te vei simţi somnoros şi îţi va fi greu să înţelegi orice lecţie care ţi se va preda la şcoală. Modul de alimentaţie a copilului este întotdeauna sub îndrumarea părinţilor: în primul rând se consumă salata de fructe cu migdale.

În Israel, fumatul este tabu. În cazul în care sunteţi invitatul lor, nu încercaţi să aprindeţi o ţigară în casă, vă vor cere politicos să mergeţi afară pentru a fuma. Potrivit oamenilor de ştiinţă israelieni, nicotina distruge celulele din creier şi afectează genele şi ADN-ul, lucru ce poate avea ca efect apariţia unui idiot. Deci, fumători, vă rugăm să luaţi notă! (În mod paradoxal, cel mai mare producător de ţigări este un evreu… Philip Morris Klutznick.)

Din ceea ce am văzut, cei mai mulţi dintre copiii evrei cunosc cel puţin trei limbi: ebraica, araba şi engleza. Încă din copilărie ei vor învăţa să cânte la pian sau la vioară, acest lucru fiind absolut necesar. Există convingerea că această practică creşte IQ-ul unui copil şi va face din el un geniu. După constatările oamenilor de ştiinţă, vibraţia benefică a muzicii stimulează creierul şi acesta ar fi motivul pentru care există o mulţime de genii printre evrei.

Încă din clasa I, copiilor li se va preda matematică cu trimitere la afaceri şi subiecte de ştiinţă care le fac plăcere.

Pentru comparaţie, copiii de aceeaşi vârstă din California au IQ-ul cu aproximativ şase ani în urmă. Copiii evrei sunt, de asemenea, orientaţi către atletism, tirul cu arcul sau tirul cu arma (cu aer comprimat). Aceasta deoarece se crede că tirul ar antrena creierul să se axeze pe decizii şi precizie.

În liceu, elevii sunt îndemnaţi să studieze ştiinţele, să creeze produse, să se implice în tot felul de proiecte, chiar dacă unele sunt foarte amuzante sau par a fi inutile. Dar sunt abordate într-un mod cât se poate de serios când este vorba de ştiinţa aplicată, medicină sau inginerie. Această cutumă este introdusă şi în instituţiile de învăţământ superior politehnic şi universităţi. În facultăţile cu profil economic se oferă multă libertate imaginaţiei creatoare, aşa că, în ultimul an de facultate, studenţii trebuie să facă un proiect şi, practic, ei pot absolvi doar în cazul în care grupul lor (aproximativ 10 studenţi într-un grup) poate face un profit de cel puţin un milion de dolari.

Nu fiţi surprinşi, asta este realitatea! Iată de ce evreii deţin jumătate din afacerile lumii. Cele mai recente produse ale firmei Levis au fost proiectate în cadrul Facultăţii de afaceri şi modă din Israel.

În New York, centrul comercial al evreilor din SUA, evreii care au o idee genială, benefică, sunt susţinuţi de comitetul oamenilor de afaceri evrei prin împrumuturi fără dobândă, pentru a asigura dezvoltarea unor afaceri prospere. Datorită acestui fapt, Starbucks, Dell Computer, Coca-Cola, DKNY, Oracle, Levis, Dunkin Donut şi sute de alte companii, chiar şi filme de la Hollywood, au beneficiat de sponsorizarea lor.

Absolvenţii evrei de la Facultatea de Medicină din New York au fost încurajaţi să apeleze la acest comitet, împrumutul fără dobândă permiţându-le să îşi deschidă cabinete sau clinici private.În teoria  mea, nu iau în discuţie religia sau rasa.

Întrebarea pe care o pun este: am putea să producem generaţii inteligente urmând exemplul evreilor? Răspunsul ar putea fi afirmativ. Modificându-ne obiceiurile de zi cu zi, ocupându-ne de viitorii noştri copii, acordând atenţie alimentaţiei, educaţiei cred că, în termen de trei generaţii, am putea obţine un salt evident.

sursa: stireazilei.com

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

39 răspunsuri

 1. Colt spune:

  Ce folos să ai trei generații de copii cu inteligență gradual crescută dacă vor fi conduși de… ce? cine? către ce? Dacă nu ați remarcat încă vă atrag atenția asupra faptului că, la ora asta, în România, contul din bancă este invers proporțional cu inteligența/educația.

 2. George spune:

  Interesant și nimic diferit de ceea ce nordicii, central europenii sau japonezii considera tata de temele atinse. Totuși secretul rămâne secret și anume rata ridicata de succes în tot ceea ce întreprind. Această este influențată de factorii pomeniți de autor, dar cauza e cu totul altceva.

 3. Viciatul spune:

  Nu sunt de acord cu colt , cei care se afla la putere în orice stat din lume sunt marionete care sunt dirijate in functie de interesele marilor bănci, corporații, industriași conduse de evrei . Nu neg modul inteligent în care sunt educați și crescuți copii lor . Adventiștii inteligenți fie ei chiar și romani au preluat de la evrei modul de educație al tinerilor și ii îndreaptă pe copii lor către meserii în care se fac bani , medicina stomatologica, chirurgie, avocatura, finanțe, arta , literatura , ma rog și în funcție de calitățile de intelect ale copilului. Mai puțin către științele exacte. Acolo merg doar geniile

  • Felix spune:

   Adventiști „inteligenți” au uitat de mult că modelul este Isus, nu cei care l-au ucis pe Isus. Și se vede…

 4. Suze D-le, dat cam bateti campii cu artiocolul asta. Evreii au furat denumirea de evrei si s-au auto-intitulat „poporul ales”. Nu ei sunt poporul ales si nu ei sunt cei mai inteligenti. Daca ne uitam mai bine inapoi in istorie, majoritatea marilor inventii au fost ale europenilor, nici macar evreul Albert Einstein (un profesor de fizica mediocru) nu a inventat / descoperit ceva, a furat toata lucrarea Teoria Rrelativitatii de la un fizician Francez: Henri Poincare (vezi aici detalii: http://ioncoja.ro/a-plagiat-einstein/ ). De ce au evreii bani ? Raspunsul e simplu: Sunt camatari, hoti si escroci – asta nu inseamna ‘inteligenta’ sau ‘genialitate’, se ajuta intre ei, fac comert doar intre ei si ca sa aflati exact de unde au cei mai multi bani… pai de pe urma holocaustului, pus la cale tot de ei – elita evreiasca. Holocaustul (prin scarificarea catorva milioane dintre evreii de cea mai joasa speta), le-a adus 2 castiguri absolut fantastice:
  1. Castigarea statului Israel (1947).
  2. Sute de miliarde de marci germane despagubire.
  Concluzie: Mai lasati-ne cu basmele astea de adormit fraieri, stim noi cine sunt evreii.

  • george spune:

   bai tu esti c….n sau numai te faci?

  • Necrezator spune:

   Fac comerț între ei?asta nu generează bani,alde tine(grauceanu)cersesc pe străzile Berlinului chiar si in Madeira asta aduce bani

  • QawHaq spune:

   Einstein- un profesor de fizica mediocru… lol. Asta ma duce cu gandul la o cugetare a lui Valeriu Butulescu: „Alfabetizand prostul, îi asiguraţi acces neîngrădit la cărţile proaste, citind, el îşi va putea largi uimitor ignoranţa” As inlocui „cartile proaste” cu „internet”.

  • Ioan iuga spune:

   Bravo domnule Greuceanu, sunt intrutotul de acord,dar multora nu le convine.

   • nicole spune:

    Acesta este adevarul. Evreii au distrus tot pamantul si au furat tot . multi romani sunt asasinati pemntru bunurile realizate in timpul vietii lor cu truda, insa la colt pandeste INTOTDEAUNA un evreu care ii ia viata si se pune stpan pe bunurile romanilor. nu numai romanii au de suferit, multe tari din lume.

  • Akutor spune:

   Nu trag la coasa sau la sapa,au timp de gheseft

   • Andrei spune:

    Nu trag la sapa sau la coasa fiindcă au inventat mașini care muncesc in locul lor. Cât despre timp, romanii care trăiesc din ajutor social au mult mai mult timp ( si numeric cred ca depășesc populația Israelului ) .

   • bubu spune:

    corrrrrect. daca n-au avut niciodata pamint, unde sa traga la coasa?

  • Andrei spune:

   A mai fost un deștept care a pretins ca Einstein a furat teoria relativității de la Eminescu

  • daos spune:

   Greucene,confirm ce spui,ani de zile am studiat fenomenul,le-am citit talmudul si istorici,cu care am avut privilegiul sa vorbesc,mi-au confirmat si mai mult de atat..cert este ca intre istorici,arheologi,antropologi este o tacere si o teama in a vorbi,ce rezulta din influienta pe care khazarii o au peste guverne..

   • vvvv spune:

    bravo/////evrei-kazari-lacomi ,avari,tepari……acest minunat popor ales isi va lua ceea ce merita cat de curand.

  • Carmen spune:

   Greuceanu Slavici, subscriu!

  • Claudiu spune:

   Dai în gropi

 5. Mutu spune:

  Greunceanu are si el samburele lui de adevar…Nu suntem chiar oite sa credem chiar tot ce se spune in acest articol!

 6. Adrian Grigoriu spune:

  Citez din titrlu: „SECRETELE „poporului ales”! De ce sunt evreii atât de bogaţi si de deştepţi?”

  Sunt bogați pentru că ucid pe cei mia buni dintre neeveri. Nu sunt deștepți dar Mass Media promovează acest fals pentru că Mass Media este în întregime evreiească și este evreiască penru că bogăția a ajuns la evrei iar bogăția a ajuns la everi pentru că evreii ucid pe cei mai buni dintre neevrei.

  Altă întrebare?

 7. emilian spune:

  sant bogati ca impart toti banii castigati la 3 , 1 leu in banca ,1 leu investit in afaceri si 1 leu il mananca,din banii din banca nu se ating neam de neam , mai sant comentarii pe aceasta tema dar nu vreu sa aprofundez…….

 8. Nicolae spune:

  Articolul se ocupa de educatie !!! Doar atat !!!! Romanul patriotic trei culori…. bate campii cum stie mai bine . Asta stie asta face . Si se bucura ca nu doare prostia . Ma simt discriminat in atata prostie !!!

 9. draculea spune:

  „Rasa superioara „sau un”neo-nazism” sub forma asta,asa inteleg din articolul asta.Adevarul este ca : tin la conservarea rasei ,se amesteca intre ei,se ajuta si in lume sunt avangarda globalizarii.
  Foarte trist cu noul „arienism”/”popor ales”.

 10. Marian spune:

  Sunt absolut de acord cu domnul @Greuceanu Slavici . Logica dvs , domnilor, care ati inghitit repede pastila din acest articol scris tot de catre niste persoane neavizate si prost informate, unde este ? Cine a spus ca evreii sunt poporul ales ? Sunt un grup minoritar, considerati actualmente etnie, nu popor, care a trait din furt, cersetorie si minciuna. Au furat teritoriile stapanite de arabi, a se vedea cruciadele – cand au venit cruciatii, Ierusalimul si alte orase erau guvernate si ocupate de arabi, au varsat Sangele Sfant al Domnului Nostru Iisus Hristos, a se vedea rezultatul ca sunt intr-o continua lupta cu arabii palestinieni, sunt imprastiati peste tot in lume, sunt ultra-materialisti si ignoranti, nu ajuta pe nimeni gratuit, au fost divizati si masacrati pe capete de-a lungul a celor doua mari razboaie. Lista poate continua ! Deci unde e logica dvs, daca L-au omorat pe Fiul lui Dumnezeu, ei sunt poporul ales ? Si o sa imi spuneti ca tot ei au fost poporul ales sa faca asta ? Domnilor, aveti grave erori de perceptie asupra realitatii inconjuratoare. Deschideti ochii, ca evreii s-au imbogatit mare parte din furt, cersit, crearea unei simpatii si a unui sentiment de mila din partea elitei mondiale, ca vezi chipurile ei au suferit cel mai mult de pe urma razboaielor. Ca drept urmare, au fost despagubiti de catre nemti si alte popoare. S-au dat destepti , dar nu acasa la ei, ci acasa la altii, pe spinarea altor natii. Ca in tarisoara lor, daca s-ar intoarce ar muri de foame, deoarece majoritatea terenurilor din Israel nu pot fi cultivate datorita climei aride si a solului foarte pietros. Vorbesc taios si dur, dar asta este adevarul, Dumnezeu mi-e martor !

  • vvvv spune:

   BRAVO …

  • Mihai spune:

   draga Marian! ignoranta ta este formidabila!
   1 romanii l/au crucificat pe Isus, daca este reala povestea
   2 furtul la evrei este grav pedepsit
   3 nu au fost niciodata cersetori!
   4 care minciuna??
   Au fost si sint agricultori excelenti! dovada : Israelul este verde, toate tarile din jur sint desert!
   In jurul anului 1000 ICH cind a fost scris vechiul testament nu existau arabi in zona!! Putina cultura trebuie sa aspiri si tu! Egiptenii erau copti! Nu arabi!
   eu sint doar pe sfert evreu, dar timpeniile pe care le/ai scris ramin. Esti superficial, ne/citit…D/zeu mi/e martor! Culmea avem acelasi Dumnezeu!

   • C. Munteanu spune:

    Evreii nu au Dumnezeu!Rabinul este stapanul lor absolut si-i invata sa fure si sa ucida.Rabinul nu este preot ci ofiter cu grad militar.

 11. Marian spune:

  Alte popoare si etnii au suferit si mai mult si nu au primit nimic: armeni, tatari etc. Lumea de azi se lasa manipulata foarte usor tocmai datorita lipsei educatiei si ratiunii.

 12. Marian spune:

  Sa lasam tacticile de invaluire, minciuna, suspiciune si teoriile conspirationiste la o parte. E pacat de copiii care vor citi aceste tampenii. Si mai rau, le vor crede.

 13. bibi spune:

  GREUCEANU…lumea indoctrinata uita ce au facut evreii si nu pot accepta o realitate ci doar ce lise spune. se stie ca evreii ucid crestini, ca evreii urasc pe restul raselor, ca evreii sunt pedofili si hoti (cine a citit talmudul are idee, cine nu, sa-l citeasca si apoi sa ma contrazica), se stie ca evreii doar prin hotie si inselatorie se mentin acolo sus. evreii conduc, dar se tem ca de dracu de noi, restul. si isi incearca norocul pana incepe vreun holocaust.

 14. gigi spune:

  bravo… greuceanu slavici si marian. sunt intru totul de acord cu voi!!!!!!

 15. luci spune:

  Biblia spune: Vei fi CAP NU COADA VEI DA CU IMPRUMUT DAR NU VEI LUA CU IMPRUMUT.
  CUM EI AU FOST BINECUVANTATI SI NOI PUTEM FI DACA ASCULTAM DE PRECEPTELE BIBLICE.

 16. tal spune:

  mie mi-a placut treaba cu „pregatirea initiala a sarcinii” . o mica specificatie care a fost omisa , nu ceva critic : barbatilor le place sa se roaga si sustin ca face bine la sarcina (printre altele). articolul e superb si si-a atins scopul. cine intelege va intelege.

 17. Marcela spune:

  ei fac asta de mii de ani,ce va face sa fiti atit de optimist sa credeti ca in 3 generatii vom reusi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.