ATLANTIDA descoperită cu Google Ocean?

atlantis (1)

Iata ce se poate face cu Google: mai nou, s-ar putea sa dai peste Atlantida. Mai jos aveti rezumatul unei intamplari aparte.

Advertisement

Creat ca o extensie a Google Earth, motorul de cautare al Google Ocean a depistat in nord estul Africii mai multe urme pe fundul marii, considerate de unii cercetatori drept strazile orasului antic Atlantida.

Advertisement

Descoperirea a fost facuta de catre un inginer aeronautic care a analizat minutios imaginile puse la dispozitie de catre Google Ocean, constatand ca formatiunile de pe fundul Oceanului Atlantic seamna izbitor cu sistemul strazilor unui oras.

atlantis2

Si cum cea mai vestita legenda despre un oras inghitit pe veci de ape este cea a Atlantidei, specialistii au lansat ipoteza ca strazile ar putea apartine acesteia.

„Reteaua de strazi” este situata in apropierea Insulelor Canare si duce cu gandul la legendara localitate descrisa de filosoful grec Platon.

atlantis1

„Situl este unul dintre cele mai promitatoare locatii in care se presupune ca se afla Atlantida, asa cum a fost descrisa de Platon. Chiar daca se dovedeste ca este doar o formatiune geografica, tot merita explorata mai indeaproape”, spune doctorul Charles Orser, expert in arheologie istorica la Universitatea de Stat din New York.

Potrivit legendei, orasul a pierit inghitit de ape in jurul anului 9.000 inainte de Hristos.

sursa: manager.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.