Au fost utilizate ”MAŞINĂRII INFERNALE”. Războiul PSIHOLOGIC din 21 decembrie 1989

21-decembrie-1989-nicolae-ceausescu-ziua-ultimei-greseli-0

La mitingul organizat de Nicolae Ceauşescu în urmă cu 27 de ani, în faţa fostului Comitet Central, s-a dus un război psihologic.

Advertisement

O unitate a armatei a folosit autospeciale dotate cu amplificatoare de sunet, adevărate mașinării infernale, pentru a crea panică în rândurile demonstranţilor. Dovezi în acest sens există în ordonanţa prin care, anul acesta, s-au redeschis „Dosarele Revoluţiei”.rusain-anti-drone

Advertisement

Declaraţia colonelului-inginer Dumitrescu Ionel, ofiţer 1 în cadrul U.M. 02487: „La data de de 21 decembrie 1989 de la unitatea mea au fost trimise mai multe autospeciale care au avut rolul de a amplifica sunetul. Autospecialele au fost sursa sunetului auzit atunci când adunarea populară organizată în Piaţa Palatului s-a dezorganizat iar participanţii au început să fugă.”

Folosirea acestor arme a avut drept scop asigurarea securităţii dictatorului. Tot în dosarele Revoluţiei se arată că declanşarea războiului psihologic a început în momentul în care un grup de contramanifestanţi a încercat să intre în Piaţă.

Acestea au fost sursa vuietului care a destrămat mitingul lui Ceauşescu – „asemănător cu cel produs de formaţiuni de avioane, elicoptere sau tancuri.”

sursa: http://stiri.tvr.ro/

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.