Avertismentul unei asociații din Franța: Substanțe chimice precum mercur și arsenic în 130 de produse din pește!

 

conserve de peste

Advertisement

Peștele si produsele din pește nu sunt nici pe departe atât de sănătoase pe cât par. O dovedește o anchetă realizată în Franța de o asociație pentru Protecția Consumatorului.

Advertisement

Aceasta a descoperit în 130 de produse cantități apreciabile de substanțe nocive. Mercurul este cel mai prezent. Ancheta readuce în discuție tema securității alimentare în Franța și lipsa transparenței în acest sector.

Cotidianul Le Figaro a publicat rezultatele unei anchete impresionante realizate de asociația franceză 60 de milioane de consumatori.

Au fost analizate 130 de produse din pește și pește proaspăt, vândute în marile lanțuri comericale,  iar concluziile sunt alarmante. Conservele de ton, de exemplu, conțin metale ca mercurul sau arsenicul. Consumate în cantitate mare, ambele sunt extrem de toxice pentru organism, conform tvr.ro.

După ce a examinat 15 conserve diferite, asociația 60 de milioane de consumatori a ajuns la concluzia că toate, fără nicio excepție, erau contaminate mai mult sau mai puțin cu aceste elemente chimice.

Cantitatea cea mai mare de substanțe chimice a fost depistată în conservele de ton bucăți Odyssée.

Studiul a mai luat în considerare și alte criterii ca fragmente de oase sau organe.

Paradoxal, specialiștii au descoperit aceste elemente în cel mai scump produs care există pe piața franceză – tonul Saupiquet.

Și mai alarmant este faptul că în multe conserve cantitatea de pește variază între 22 și 49 de procente. Vestea bună este că producatorii și-au îmbunătățit totuși conditiile de conservare a somonului, dar numai după ce asociațiile pentru protecția consumatorilor au făcut presiuni.

Articol relatat de portalul activenews.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.