Cât de veche este religia dumneavoastră

Dacă sunteți Romano Catolic, sa știți că până în anul 1054 Biserica Catolica a fost una cu cea Ortodoxă. În acel an Papa de la Roma s-a desparțit de cele 4 Patriarhate Apostolice ( Constantinopol, Alexandria, Antiohia si Ierusalim ) și a început să facă schimbări dogmatice. Deci Biserica Catolica are cca.1000 de ani.

Advertisement

Dacă sunteţi un Luteran, religia dumneavoastră a fost întemeiată de către Martin Luther, un fost călugăr din Biserica Catolică, în 1517.

Advertisement

Dacă aparţineţi Bisericii Anglicane, religia dumneavoastră a fost întemeiată de către regele Henric al VIII în 1534, deoarece Papa nu i-a acordat dreptul de a divorța și a se recăsători.

Dacă sunteţi un Prezbiterian, religia dumneavoastră a fost înființata de John Knox în Scoţia, în 1560.

Dacă sunteţi Congregaționist, religia dumneavoastră a fost iniţiată de către Robert Brown, în Olanda – 1582.

Dacă sunteţi Protestant Episcopal, religia dumneavoastră a fost o ramură a Bisericii Anglicane, înfiinţată de către Samuel Senbury în Coloniile Americane, în secolul 17.

Dacă sunteţi Baptist, îi datorati principiile religiei dumneavoastră lui John Smyth, care a lansat-o la Amsterdam în 1606.

Dacă apartineti Bisericii Daneze Reformate, îl recunoaşteţi ca fondator pe Michelis Jones, deoarece religia dumneavoastră are originile în New York, 1628.

Dacă sunteţi Metodist, religia dumneavoastră a fost fondată de către John şi Charles Wesley în Anglia, în 1774.

Dacă sunteţi Mormon, bazele religiei dumneavoastre au fost puse de catre Joseph Smith în Palmyra, New York, în 1829.

Dacă sunteti membru al Bisericii Armata Salvării, secta dumneavoastră a fost inițiată de catre William Booth, în Londra, în 1865.

Dacă sunteti membru al Bisericii Scientologice, anul în care aceasta religie s-a născut e 1879, iar cea care a fondat-o este Mary Baker Eddy.

Daca apartineti uneia dintre organizatiile religioase cunoscute sub numele „Biserica Nazarineanului”, „Evanghelia Penticostala,” „Biserica Sfânta” sau „Martorii lui Iehova”, religia dvs este una dintre sutele de noi secte fondate de oameni în ultima sută de ani.

Dacă sunteti Creştin Ortodox, religia dumneavoastră a fost fondată în anul 33 de către Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.

Nu s-a mai schimbat din acel moment.

Biserica are acum 2.000 de ani vechime şi, din acest motiv, Ortodoxia, Biserica Apostolilor şi a Sfinților Părinţi, este considerata cu adevărat:

„Una Sfânta Sobornicească şi Apostolească Biserică”.

Aceasta este cea mai importanta moștenire pe care putem să o transmitem tinerilor acestui Nou Mileniu.

Pr. Dr. Mitiades Efthimiou

sursa și foto: trezirealarealitate.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.