Campanie inedită pentru sprijinirea ţăranilor români. Cum vrea o asociaţie să susţină micii producători de la sate

legume_piata

Campanie inedită pornită de o asociaţie din Braşov. Iniţiativa , „Adoptă un ţăran”  face apel la locuitorii oraşelor să achiziţioneze produse tradiţionale de la micii producători din mediul rural.

Advertisement

„Dragă orășeanule, găsește țăranul potrivit din jurul urbei de baștină și adoptă-l! Cumpără ce ai nevoie de la el! Țăranii chiar pot hrăni bine România!, se arată pe pagina de socilaizare a campaniei. 

Advertisement

Pentru început, campania se va concentra doar pe câteva oraşe, este vorba despre Braşov, Buzău, Covasna, Bucureşti, Sibiu şi Prahova. Aici vor fi identificaţi producătorii locali iar povestea lor va fi făcută publică pe reţeaua de socializare a campaniei, împreună cu un scurt filmuleţ care va prezenta produsele pe care respectivul producător le are spre vânzare, iar postările vor include şi datele de contact ale acestuia. Locuitorii oraşelor sunt îndemnaţi să îşi aleagă unul dintre producătorii locali din regiune şi să achiziţioneze de la acesta săptămânal sau lunar, în funcţie de ofertă, produsele pregătite acasă.

Iniţiativa nu îşi propune doar să îi ajute pe cei care acum trăiesc din agricultura de subzistenţă ci şi să contribuie la promovarea valorilor şi tradiţiilor româneşti.

Articol relatat de portalul Vocea Transilvaniei.

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...