Ce pensie încasează lunar Adrian Năstase. Fostul premier a dat statul în judecată

Fostul prim ministru al României, Adrian Năstase, este un susţinător al pensiilor speciale care, în anumite situaţii, pot face dreptate unor funcţionari publici. Suma pe care el personal o încasează lunar şi pe care a dezvăluit-o la Antena 3, o consideră foarte mică.

Adrian Năstase este unul dintre cei aproximativ 400 de români care au dat statul în judecată pentru pensiile speciale, în prezent luptându-se în instanţă pentru a-şi recupera drepturile pe care le consideră legale.

Advertisement

Precizând că pensiile parlamentarilor reprezintă doar 5% din sumele alocate pentru pensiile speciale, Adrian Năstase a atras atenţia că indemnizaţiile similare ale procurorilor şi judecătorilor sunt de zece ori mai mari, dar de acestea nu se atinge nimeni.

Advertisement

„Soluția pe care am considerat-o eu potrivită a fost aceea a impozitării acestor pensii, în așa fel încât peste 5.000 de lei ele să fie impozitate gradual și să nu să nu mai existe aceste pensii nesimțite, pe bună dreptate criticate în presă.”, a declarat fostul premier (2000-2004), ministru de Externe (1990-1992) şi parlamentar al României (Preşedinte al Camerei Deputaţilor – 1992-1996, 2004-2006).

Ce pensie are Adrian Năstase

Adrian Năstase a dat şi exemplul unui om valoros ca Petre Daea care, fără pensie specială, după 40 de ani de muncă, are o pensie în jur de 2.000 lei.

El a mai dezvăluit şi suma pe care o încasează personal ca pensie, lunar – în jur de 5.000 lei.

„Este foarte puţin” – a precizat Adrian Năstase care, întrebat cât crede că ar merita, a răspuns ironic: „Am primit ce trebuia – aproape doi ani de închisoare.”

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.