Ce se mai întâmplă cu banii tăi? Clădirea Guvernului a fost acoperită cu un banner uriaş: “Brâncuşi e al meu aşa cum şi ţara asta e a ta”

guvern-brancusi-620x400

Faţada clădirii Guvernului a fost acoperită, marţi, cu un banner uriaş pe care scrie “Brancuşi e al meu aşa cum şi ţara asta e a ta”(interesant!!!), această acțiune făcând parte din campania de strângere de fonduri pentru achiziţionarea sculpturii “Cuminţenia Pământului”.

Advertisement

Bannerul a fost amplasat marți dimineață, în timpul videoconferinţei cu prefecţii pe tema inundaţiilor, convocată de premier.

Advertisement

”Cuminţenia pământului” a fost realizată de Constantin Brâncuși în anul 1907, și aparţine patrimoniului cultural naţional, în categoria Tezaur. Alături de “Sărutul” și “Rugăciunea”, marchează cea mai apreciată perioadă de creaţie a artistului. Este emblema “primelor sculpturi moderne din lume”.

Pe banner apare mesajul “Brâncuşi e al meu aşa cum şi ţara asta e a ta”, precum şi site-ul www.brancusiealmeu.ro. Din cauza vegetației însă, detaliile referitoare la modul în care românii pot dona nu sunt vizibile.

sursa: presalibera.net

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.