Ceapa. Nu este doar ingredient pentru mâncare, este un remediu eficient pentru zeci de afecțiuni

ceapa

Banala ceapă, cea care ne face să lăcrimăm când ne apucăm de gătit și ne aromatizează cavitatea bucală când o mâncăm proaspătă, are deosebite proprietăți benefice pentru organism.

Ingredient pentru ciorbă, tocăniță sau salată, ceapa este și un remediu naturist care tratează afecțiuni interne (bolile pulmonare, tusea, boli ale vezicii urinare, prostatită, litiaza urică, litiaza biliară, reumatism, bronșită cronică, bronșiectazie, astm bronșic, răgușeală, ascită, oxiurază) și afecțiuni externe (otită, dureri de gât și de articulații, degerături, furuncule, afte, ulcerații, negi, pistrui).

Moduri de folosire pentru uz intern:

(a) sucul rezultat din bulb, o jumătate de pahar, amestecat cu o jumătate de pahar de miere se păstrează la frigider și se iau de trei ori pe zi două lingurițe (copiii), sau una-două linguri (adulții);

(b) sucul de la trei cepe, la care se adaugă o jumătate de lămâie stoarsă și puțin suc de pătrunjel. Acest preparat se bea pe stomacul gol.

Modul de folosire pentru uz extern: cataplasme cu felii din bulbul secționat.

Atenție! Ceapa este contraindicată în ulcer sau gastrită hiperacidă.

Sursa: Gheorghe Mohan, ”Remedii naturiste – Ghidul Plantelor medicinale”, Editura Corint, 2009

loading...
loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *