Cele mai des întâlnite obiecte zburătoare neidentificate! MISTERIOASELE dirijabile sau aeronavele fantomă

Misterioasele dirijabile sau aeronave fantomă sunt clasate la cele mai cunoscute obiecte zburătoare neidentificate dintr-o serie de rapoarte de ziar originare din vestul Statelor Unite și răspândite până spre est între anii 1896 și 1897.

Advertisement

Advertisement

Potrivit cercetătorului Jerome Clark, rapoartele cu privire la OZN-uri erau lansate la nivel mondial începând cu anul 1880 și până în 1890 .

Astfel de rapoarte sunt privite ca și predecesor cultural la pretențiile moderne de zbor ale OZN-urilor în stil de farfurie zburătoare. Rapoartele tipice asupra dirijabilelor implicau lumini neidentificate, dar cele mai detaliate aspecte raportate comparau navele cu niște dirijabile.

Rapoartele presupușilor piloți sau membri din echipaje descriu, de obicei, că navele studiază ființele umane, altădată echipajul a pretins că ar putea fi de pe Marte. A fost destul de populară ideea că aeronavele misterioase erau produse de genii și inventatori care nu erau pregătiți încă să-și facă publice invențiile și cunoașterea.

De exemplu, a fost atât de larg speculat că Thomas Edison ar fi mintea din spatele presupuselor aeronave care încât în 1897 el „a fost forțat să emită o declarație aspru formulată” prin care să-și nege implicarea. Autorul Gregory L. Reece a susținut că este puțin probabil ca aeronavele învăluite în mister să fie create de om și testate, mai ales ca nu există nici o înregistrare a testării dirijabilelor din acea perioadă și „ar fi fost imposibil și irațional, să se poată păstra un astfel de secret” până astăzi.

sursa: rufon.org

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.