China este gata să transplanteze organe de porci la oameni

Cercetătorii chinezi sunt aproape de perfecţionarea transplanturilor de organe de la porcine la oameni, potrivit publicaţiei China Morning Post South.

Advertisement

Raportul afirmă că guvernul chinez nu a acordat încă oamenilor de ştiinţă permisiunea de a-şi continua studiile, dar acest lucru s-ar putea întâmpla în numai doi ani. Procesul, cunoscut sub numele de „xenotransplant”, are o serie de preocupări etice – fără a mai menţiona implicaţiile lui spirituale.

Advertisement

Guvernul chinez finanţează deja studiile de xenotransplantare de la porci la alte mamifere şi a dezvoltat simultan cel mai mare program de clonare al porcilor din lume care produce animale modificate genetic cărora le pot fi prelevate organele.

Raportul îl citează pe directorul Centrului de Cercetare a Bolilor Metabolice de la Nanjing Medical University din Jiangsu, Zhao Zijian, afirmând:

„Avem pacienţi care au murit din cauza insuficienţei de organe şi rudele lor disperate cer să aibă şansa de a trăi. Dar când ne adresăm autorităţilor responsabile cu aprobarea studiilor clinice, tot ce primim de la ei este tăcerea. Înţelegem că este greu ca guvernul să ia o decizie, dar este timpul să primim un răspuns”.

Cererea de transplanturi de organe este foarte ridicată în China din cauza bolilor cardiovasculare cronice, a cancerului pulmonar şi a hepatitei care duc la insuficienţa organelor în rândul populaţiei. Anul trecut, în China aproximativ 1,5 milioane de oameni erau pe diferite liste de aşteptare pentru organe.

Guvernul chinez a obţinut organe de transplant de la prizonierii executaţi de peste 20 de ani, dar ei afirmă că au încetat această practică acum doi ani, cu toate că admit că volumul mare al donaţiilor de organe este fără precedent, scrie epochtimes-romania.com.

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.