China va face SUA să plătească un preț foarte ridicat în caz de război

chinese

China a început pe 5 iulie  exerciții navale în zona insulelor Paracel, situate în Marea Chinei de Sud. Este de așteptat ca China să lupte pentru afilierea insulelor la Curtea de Arbitraj de la Haga.

Advertisement

O acțiune în instanță a fost depusa de guvernul filipinez în 2015. Vietnam, Brunei, Malaezia și Taiwan au, de asemenea, cererile lor pentru insulele disputate. China consideră că litigiul în cazul insulelor  a fost inițiat cu sprijinul Statelor Unite.

Advertisement

China refuză să recunoască jurisdicția Curții de Arbitraj de la Haga în această chestiune. Potrivit ziarului China Daily, este o naivitate să credem că China va înghiți pilula umilinței.La 5 iulie, publicația chinezească în limba engleza  Global Times a lansat un articol care precizează că interferența  Washingtonului  în dispute teritoriale din Marea Chinei de Sud ar putea duce la o confruntare militară.

Articolul  admite incapacitatea armatei chineze de a rezista puterii militare a Statelor Unite, dar apreciază faptul că chinezii sunt gata să-i facă americani „să plătească un preț foarte mare”, în cazul în care încearcă să influențeze rezultatul disputei asupra insulelor.Insulele Paracel (SISH) fac parte din arhipelagul nelocuite pe care China consideră propriul său din 1974.

sursa: acs-rss.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.