Abraham Lincoln și John F. Kennedy. Au fost evenimente aproape identice în viețile lor. Toate sunt, desigur, simple coincidenţe…

jfk lincoln

Preşedintele Abraham Lincoln a fost împuşcat mortal de John  Wilkes Booth (nume de 15 litere, născut în 1839) într-o zi de vineri, 14 aprilie 1865, în Ford’s Theater, Washington DC. John F. Kennedy a murit tot într-o vineri, ucis de Lee Harvey Oswald (15 litere în nume, născut în 1939).

Advertisement

Booth l-a împuşcat pe Lincoln în teatru şi s-a refugiat într-un depozit; se spune că Oswald l-a împuşcat pe Kennedy dintr-un depozit, după care a fugit într-un teatru. Ambii asasini erau sudişti; ambii au fost omorâţi înainte de  a fi aduşi la proces.

Advertisement

Atât în 1860, cât şi în 1960, SUA erau divizate din motive de război şi drepturi civile. Revoltele din 1860 seamănă cu mişcarea de rezistenţă din 1960. În fiecare decadă au fost trei preşedinţi; în fiecare, primul dintre aceştia a fost asasinat. Lincoln, ales în 1860, avea un secretar numit Kennedy; Kennedy, ales în 1960, avea un secretar numit Lincoln, Kennedy a fost asasinat într-o limuzină Lincoln; Lincoln a murit în teatrul Ford.

Ambii erau înalţi, unul dintre copii murise sugar; soţiile celor doi au fost de faţă la asasinarea lor; numele lor de familie are şapte litere. Ambii au avut vicepreşedinţi sudişti numiţi Johnson, Andrew Johnson s-a născut în 1808, Lyndon Johnson, în 1908; prenumele şi numele de familie au acelaşi număr de litere. La fel, numele celui de-al treilea preşedinte din fiecare decadă (Ulysses Simpson Grant; Richard Milhous Nixon) au acelaşi număr de litere.

Toate sunt, desigur, simple coincidenţe…

sursa: lovendal.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.