Crezi că ști totul despre apa îmbuteliată? Iată ce TREBUIE să cunoști despre acest produs!

Ce știi despre cum să alegi ce apa îmbuteliată să cumperi? Cel mai probabil va uitați la ambalaj, sa nu fie deteriorat. Dar acest lucru este insuficient.

Advertisement

Eticheta sticlei de plastic conține întotdeauna o înregistrare a tipului de material utilizat. O informație care ar trebui cunoscută de toata lumea, cu ajutorul căreia puteți aprecia starea apei. În cele din urma, orice sticla de plastic eliberează substanțe chimice. Mai jos aveți explicația simbolurilor utilizate pentru sticlele de plastic.

Advertisement

 

1. PET sau PETE
Acest PET reprezintă sticle de unica folosința. Acestea pot elibera în substanțele lichide, metale grele care afectează echilibrul hormonal uman.
PET – Tipul de plastic cel mai des utilizat în lume. Este important să știm că el este destinat pentru o singură utilizare. Dacă mai utilizați aceiași sticla, organismul dumneavoastră ar putea obține unele bacterii alcaline eliminate de aceste PET-uri.

2. HPD sau HDPE
Acesta este un material plastic foarte bun, care nu emite substanțe chimice dăunătoare. Specialiștii recomandă cumpărarea apei in astfel de sticle.
HPD – tip tare de plastic, care este folosit de obicei pentru păstrarea laptelui, jucăriilor, detergenți, etc.

3. PVC sau V
Acesta este un material plastic moale, flexibil, care este utilizat în mod normal pentru păstrarea uleiului vegetal și jucăriilor pentru copii. De asemeni din acest material se face ambalaj pentru nenumărate bunuri de larg consum și pentru cabluri. PVC este relativ rezistent la lumina directa a soarelui, cu toate acestea specialiștii recomanda se renunțăm la acest material, dacă avem o alta alternativă.

4. LDPE
Acest material plastic este utilizat in fabricarea sticlelor si pungilor de plastic. Acesta nu elimina substanțe chimice in apa.

5. PP
Acest plastic este de culoare alba sau transparenta. Se folosește de obicei la ambalaje pentru iaurt si sirop. Polipropilena este apreciată pentru rezistența la căldură. Atunci când este încălzit acesta nu se topește.

6. PS
Este adesea folosit in producția de pahare pentru cafea și containere pentru fast-food. Atenție, la încălzire elimina substanțe periculoase. Polisterol – material destul de ieftin, ușor și durabil, care nu este potrivit pentru depozitarea băuturilor si alimentelor calde.

7. PC sau plastic fără caracter special
Este cel mai periculos tip de plastic, Acesta este utilizat in producția de sticle de apa și recipiente pentru alimente. Elimina Bisfenol – substanță care distruge sistemul endocrin, inhiba producerea estrogenului.

Ar trebui sa rețineți aceste simboluri și să verificați de fiecare data care tip de material plastic este utilizat pentru apa îmbuteliată pe care doriți să o cumpărați.
Dă un share la acest articol. Cu siguranța că sunt multe persoane ar aprecia informația. Și nu uita, de fiecare data când faci cumpărăturile, că SĂNATĂTEA ESTE CEA MAI IMPORTANTĂ.

Sursa: 4acum.com

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.