Cum faci cea mai bună plăcintă cu brânză dulce. Ingredientul secret
Un desert delicios, care poate fi înnobilat cu fructe uscate, nuci sau migdale.
Ingrediente necesare:
- 1 pachet foi de plăcintă
- 1 kg brânză de vaci
- 100 g smântână
- 3 ouă
- 200 g merişoare
- 100 g stafide
- 5 linguri zahăr
- 4 linguri pesmet
- esenţă rom
- coaja rasă de la o lămâie
- 1 ou bătut spumă şi o jumătate de pahar de lapte, pentru uns
unt, pentru uns tava
Modul de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius. Se unge o tavă pătrată cu unt şi se tapetează cu hârtie de copt. Foile de plăcintă se lasă la dezgheţat.
Între timp, ouăle se bat spumă cu zahărul. Se adaugă brânza de vaci.Se adaugă brânza de vaci, smântâna, pesmetul, esenţa de rom şi coaja de lămâie. La final se pun merişoarele şi stafidele şi se amestecă bine.
Se pun două foi de plăcintă la baza tăvii. Se ung cu lapte şi ou, apoi se pune un strat de brânză. Se continuă cu alte două foi. Se ung cu lapte şi ou, apoi se adaugă cremă de brânză. Operaţiunea se repetă până se termină foile şi brânza, având grijă ca ultimul strat să fie de foi. Când este gata, marginile foilor se rulează cu grijă, cât să nu se desfacă plăcinta. Se unge din abundenţă cu ou şi lapte, apoi se înţeapă, din loc în loc, cu o furculiţă.
Se coace 40-50 de minute, până capătă o culoare aurie. Din când în când, plăcinta se mai unge cu ou şi lapte şi, eventual, se mai înţeapă din loc în loc, dacă a început să se umfle.
Când este gata, se scoate din cuptor şi se porţionează, după preferinţă, cât este caldă. Se serveşte caldă sau rece.
Articol relatat de portalul feellikecooking.ro.