Cum să faci cel mai pufos cozonac de CRĂCIUN. Află ingredientul secret!
Dacă vrei să prepari cozonaci excepționali pentru tine și cei dragi, să știi că nu este deloc complicat. Iată o rețetă care-ți va face sărbătorile de Crăciun mai frumoase!
Ingrediente:
Pentru aluat:
1 kg făină albă, de calitate
500 ml lapte
esenţă de rom şi vanilie
200 g unt, plus 30 g pentru uns tăvile
3 linguri coajă de lămâie şi portocală
8 gălbenuşuri, la temperatura camerei
2 linguri ulei
1 linguriţă sare
300 g zahăr
50 g drojdie
1 ou mic, amestecat cu 4-5 linguri lapte, pentru uns
Pentru umplutură:
8 albuşuri bătute spumă
300 g zahăr
250 g miez de nucă copt, măcinat
3 linguri cacao
esenţă de rom
Mod de preparare:
Într-o cană cu lapte cald se desfac 3 linguri din făină. Când s-a mai răcit (nu trebuie să fie fiebinte!), se adaugă drojdia şi o lingură rasă de zahăr. Se amestecă, apoi se lasă să crească într-un loc cald până îşi dublează volumul.
Gălbenuşurile se bat spumă cu zahărul într-un castron adânc.
Citeşte mai mult pe feellikecooking.ro