Cum să vă protejați de infractori și spioni. Cum să afli cine te urmărește prin intermediul telefonului

Probabil credeți că nimeni nu are nevoie de dvs. Vă înșelați. În orice lucru pe primul loc este pusă securitatea. Prin securitate se înțelege protecția de situații neplăcute. Toți au nevoie de securitate. Chiar și smartphone-urile.

Advertisement

Dvs. utilizați telefoanele pentru jocuri, sunete, chat-uri etc., dar v-ați gândit vreodată la amenințările de securitate? Noi vă vom ajuta să faceți lumină în această situație.

Advertisement

Aceste coduri vă vor ajuta să determinați dacă datele dvs. sunt protejate și dacă nu vă urmărește cineva prin intermediul telefonului.

*#21#

Această combinație de cifre și simboluri vă ajută să aflați, dacă este inclusă redirecționarea sunetelor, sms-urilor și altor mesaje. Formați acest cod și pe ecran va apărea un număr unde se efectuează transferul și statutul pentru diferite tipuri de redirecționare.

Amintiți-vă dacă nu ați împrumutat vreunui străin telefonul, chiar și pentru un sunet. Dacă da, atunci există riscul ca toate datele despre dvs. să fie transmise altor persoane. Se află în pericol și portofelul electronic, dacă îl folosiți, deoarece poate fi folosit prin introducerea parolei telefonului.

*#62#

Acest cod arată unde sunt redirecționate sunetele și sms-urile, când alți abonați nu pot să vă contacte. În cel mai bun caz sunetele vor fi redirecționate în formă de mesagerie vocală pe unul din numerele operatorului dvs. de telefonie mobilă.

*#002#

Formând această combinație, veți putea deconecta toate tipurile de redirecționare care au fost anterior setate la telefonul dvs. Codul este universal și este eficient pentru toate smartphone-urile.

Vă recomandăm să vă amintiți de el, înainte de a pleca în altă țară sau regiune. Când veți fi în roaming nu veți pierde banii pentru redirecționarea sunetelor pe mesageria vocală.

*#06#

Această combinați vă va arată codul IMEI (International Mobile Equipment Identifier). Știind acest cod veți putea, de exemplu, găsi telefonul furat. La orice conectare telefonul transmite automat IMEI-ul operatorului de telefonie mobilă, indiferent dacă este pusă cartela dvs. sau a altcuiva.

Coduri speciale

Există și coduri care permit să urmărească locul de aflare și la ce operator sunteți conectat. Însă pentru aceasta pe telefon trebuie să fie instalat un dispozitiv special – netmonitor.

Pentru a începe verificarea introduceți unul din coduri:

  • pentru Android: *#*#197328640#*#* sau *#*#4636#*#*
  • pentru iPhone: *3001#12345#*

Cum se utilizează?

Pasul 1: 

Accesați opțiunea UMTS Cell Environment, apoi UMTS RR info. Veți vedea indicat Cell ID, adică numerele stațiilor de bază ce se află lângă dvs. Notați Cell ID.

Pasul 2: 

Reveniți la meniul principal, accesați opțiunea MM info în Serving PLMN. Notați datele Local Area Code (LAC).

Pasul 3: 

Dacă cunoașteți aceste categorii de coduri, puteți accesa site-ul special (a patra opțiune din stânga) și să introduceți datele, determinați după hartă plasarea stațiilor de bază unde este înregistrat telefonul dvs.

Cum să vă protejați de infractori și spioni

  1. Folosiți tipurile de messenger total închise pentru străini: Telegram, Chare, Wickr, Signal.
  2. Nu instalați programe necunoscute, verificați aplicațiile instalate și folosiți sisteme de blocare cu mai multe niveluri. Nu deschideți link-uri dubioase și nu încărcați telefonul din locuri dubioase.
  3. Doar operatorul dvs. are dreptul să urmărească telefonul mobil și doar cu acordul dvs. Site-urile și aplicațiile care vă propun să urmăriți locul de aflare a altor persoane, aparțin răufăcătorilor. Fiți atenți!

articol relatat pe fasingur.info

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.