Cum se prepară mucenicii moldovenesti (sfintisori)

mucenici

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 1kg faina
  • 3 oua
  • 125 gr zahar
  • 450 ml lapte
  • 50g drojdie proaspata
  • 50 ml ulei
  • razatura de lamaie
  • un plic zahar vanilat bourbon
  • sare
  • 3 galbenusuri pentru uns

Ingrediente necesare pentru sirop

  • zahar
  • miere
  • esenta de vanilie
  • lamaie (cantitatile sunt dupa gustul fiecaruia)

Pentru decor avem nevoie de:

    • miere de albine
    • miez de nuca

Mod de preparare

Se aseaza faina intr-un castron mare, peste ea se adauga o lingurita de sare si amestecam.

Drojdia se dizolva cu cateva lingurite de zahar. Ouale se bat bine cu zaharul si zaharul vanilat dupa care se adauga peste faina, impreuna cu drojdia si se amesteca.

Se adauga si laptele cald (nu tot deodata) si se framanta pana se obtine un aluat elastic. La final se adauga uleiul si se continua framantarea pana ce se incorporeaza.

Dupa ce aluatul a crescut se imparte in bucati din care se intind fitile destul de lungi care se impletesc si formeaza opturi.

Se lasa in tava la crescut dupa care se ung cu galbenus de ou.

Se coc la foc potrivit apoi se insiropeaza, in siropul fiert si racorit.

Se ung cu miere de albine si se decoreaza cu miez de nuca macinat.

Pofta buna!

Articol relatat de portalul culinar.ro.

loading...
loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *