Curățirea mașinii de spălat în doar 5 minute! Gratis și fără produse chimice, deci nu dăunează sănătății

depunere calcar masina de spalat

Mașina automată de spălat este un lucru strict necesar, dar totodată este și o plăcere costisitoare pentru unele familii. De aceea este important ca mașina de spălat să țină mai mult decât unu-doi ani.

Advertisement

Deși uneori nu puteți să o păstrați atât de mult din cauza calității apei folosite. În multe localități apa este atât de dură și plină de impurități care provin din țevi, încât este dificil să faci față acestei situații. Iar instalarea filtrelor este destul de costisitoare.

Advertisement

Drept alternativă pot fi cumpărate produsele care se reclamează, cum ar fi Calgon pentru a face apa mai moale. Însă această metodă este, de asemenea, destul de costisitoare, căci 1 kg ajunge doar pentru câteva săptămâni. S-ar putea folosi și alte produse speciale anticalcar, dar s-a demonstrat că acestea nu se clătesc definitiv de pe haine și deci nu sunt binevenite pentru persoanele alergice și copii.

Vă propunem o metodă eficientă pentru profilaxie, care este suficient să o aplicați o dată la 3-4 luni. Dacă în regiunea unde locuiți apa este mai dură, atunci puteți repeta procedura mai des, nu va dăuna cu nimic.

Iată rețeta:

Secretul constă în folosirea unui ingredient obișnuit – sarea de lămâie. Pentru o mașină de spălat cu capacitatea de 3,5 kg de rufe sunt suficiente 4 pliculețe de sare de lămâie a câte 15 g. Dacă capacitea mașinii este mai mare, atunci mărim cantitatea. Cineva recomanda ca la o mașină de 5 kg să se folosească chiar 2 pliculețe de sare de lămâie de 100 g. Turnați sarea de lămâie în compartimentul pentru praful de spălat și porniți mașina pentru un ciclu întreg la temperatură maximă. Doar atât! Sarea de lămâie curăță perfect calcarul din interior, iar la prima scurgere veți putea vedea câtă murdărie s-a depus pe elementele mașinii de spălat. Puteți vedea efectul imediat al acestei proceduri, dacă puneți 1 lingură de sare de lămâie în ceainic și fierbeți apa, după care lăsați să se răcească.

Spre exemplu, sunt foarte mulțumită de această metodă de curățire. Este ieftină și nedăunătoare pentru sănătate.

Articol relatat de portalul Perfect-ask.com

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.