Cutremur în Orientul Mijlociu! Poate începe al treilea război mondial

rusia-vs-sua

O ‘agresiune directă’ a SUA faţă de guvernul sirian şi forţele armate siriene va conduce la ‘mişcări tectonice înfricoşătoare’ în Orientul Mijlociu, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, citată de Ria Novosti, relatează stiripesurse.ro,

Advertisement

Rusia şi SUA susţin părţile beligerante în conflictul sirian.

Advertisement

Acordul de încetare a focului americano-rus semnat la 9 septembrie la Geneva a fost încălcat şi avioane ruseşti au lovit sâmbătă zone situate în nordul oraşului sirian Alep.

Ministerul de externe rus l-a convocat luni pe ambasadorul olandez la Moscova pentru a-şi exprima dezaprobarea în legătură cu rezultatele anchetei în cazul prăbuşirii zborului Malaysia Airlines, MH17.

O echipă internaţională de anchetatori a afirmat că o rachetă din Rusia care a fost plasată în teritoriul deţinut de rebeli, în estul Ucrainei, a doborât avionul de pasageri în 2014, omorând cele 298 de persoane aflate la bord.

Rusia a respins imediat concluziile anchetei, apreciind că sunt ‘motivate politic’.

Ministrul de externe olandez Bert Koenders a afirmat că ţara sa este preocupată de ‘criticile nefondate’ ale Moscovei împotriva anchetatorilor.

Zborul Malaysia Airlines, care efectua cursa Amsterdam-Kuala Lumpur, s-a prăbuşit în regiunea disputată Doneţk, în iulie 2014, în contextul ciocnirilor dintre rebelii proruşi şi armata ucraineană. Majoritatea pasagerilor care şi-au pierdut viaţa erau cetăţeni olandezi, titrează agerpres.ro.

SURSA

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.