ADEVĂRUL despre români din documente ale Vaticanului. Ce spune despre noi

secrete-vatican

Miceal Ledwith, confident al Papei Ioan Paul al II-lea şi omul care a avut acces la toate documentele secrete din biblioteca Vaticanului, a făcut recent o afirmaţie care a şocat lumea academică şi nu numai. El a declarat că latina cultă se trage din limba română străveche, nu invers, cum se credea până acum!

Conform spuselor lui Miceal Ledwith, biblioteca Vaticanului cuprinde peste 230 de kilometri de rafturi cu documente, multe încă necatalogate.

Într-un interviu acordat postului de televiziune TVR Cluj, în decembrie 2012, Miceal Ledwith, fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, unul din oamenii care au avut acces la cei 230 de kilometri de rafturi cu cărţi din arhiva bibliotecii Vaticanului şi fost membru al Comisiei Teologice Internaţionale, a făcut o declaraţie şocantă: “Chiar dacă se ştie că latina e limba oficială a Bisericii Catolice, precum şi limba Imperiului Roman, iar limba română este o limbă latină, mai puţină lume cunoaşte că limba română, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latină, şi nu invers. Cu alte cuvinte, nu limba română este o limbă latină, ci mai degrabă limba latină este o limbă românească. Aşadar, vreau să-i salut pe oamenii din Munţii Bucegi, din Braşov, din Bucureşti. Voi sunteţi cei care aţi oferit un vehicul minunat lumii occidentale (limba latină – n.r.)”.

Cu alte cuvinte, teoria conform căreia romanii au cucerit o parte din Dacia, iar dacii, inclusiv cei din teritoriile necucerite de Roma, şi-au abandonat limba strămoşilor lor şi au început să vorbească latina e falsă. Conform declaraţiei lui Ledwith, la întâlnirea lor cu romanii, dacii nu au avut nevoie de translatori: vorbeau deja limba din care se născuse chiar latina.

Din această perspectivă, românii apar drept unul şi acelaşi popor cu dacii, continuatorii direcţi şi legitimi ai acestora. Mai mult, ar rezulta că şi romanii ar fi fost neam tracic. Menţionăm că Miceal Ledwith este o personalitate irlandeză care nu are interese personale în România. De asemenea, reamintim că Papa Ioan Paul al II-lea a spus, cu ocazia vizitei în ţara noastră, din anul 1999, că România este “Grădina Maicii Domnului”. În această ordine de idei, se pune întrebarea: ce ştiu cei de la Vatican despre noi, iar noi habar nu avem?

Un studiu de paleogenetică, realizat între anii 2003-2006, a arătat că, genetic, suntem daci, iar teoria latinizării făcute de Imperiul Roman este falsă.

Studiul, realizat de dr. Georgeta Cardoş, specialist în genetică, cu sprijinul Universităţii din Hamburg, Germania, a pornit de la ţesuturi osoase recoltate din peste 20 de situri arheologice din România, de la un număr de 50 de indivizi aparţinând populaţiilor care au trăit aici cu 5.000 de ani în urmă. Datele genetice obţinute au fost comparate cu cele ale românilor de astăzi.

Concluzia a fost că între actuala populaţie a României şi cele care au trăit pe teritoriul acestei ţări cu 5.000 de ani în urmă există o clară înrudire genetică, iar fondul de bază dovedeşte continuitatea şi legătura strânsă cu populaţia străveche, adică cu dacii, ramura nord-dunăreană a marelui neam tracic.

sursa: http://www.libertatea.ro/

loading...

De asemenea, ai putea dori...

8 răspunsuri

 1. Sorin5780 spune:

  ȘOCANT cât de ușor se lasă unii păcăliți! Dacă cineva e atât de prost încât să înghită asemenea gogomănie a făcut școală degeaba. Mai citiți o carte când și când!

  • Culai Roman spune:

   Bravo, Sorin! Ne-ai facut dovada clara cat de mult ai citit tu, si mai ales „Ce?” !… Dar nu-ti pierde speranta… Inca mai ai timp sa te documentezi. Nu din sursele oferite de Partidul Comunist Roman si nici ale Vaticanului, daca nu-ti prezinta suficienta incredere. Mai sunt inca foarte multe surse demne de incredere, cercetatori dinafara Romaniei: maghiari, americani, evrei, germani, etc!…

 2. Mihai Valsan spune:

  „Miceal Ledwith, confident al Papei Ioan Paul al II-lea şi omul care a avut acces la toate documentele secrete din biblioteca Vaticanului” – sa nu exageram, totusi. Este imposibil pentru un om, in cursul unei vieti, sa citesca toate documentele secrete ale Vaticanului.

  • rx spune:

   Faptul ca a avut acces la toate documentele nu inseamna ca a si citit toate documentele, informatia aceasta nu se refera la aspectul cantitativ ci la pozitia speciala pe care ML a avut-o si care i-a permis sa citesca documente altfel inaccesibile.

   • Mircea Boariu spune:

    Au avut dreptate cei care ,in 2003 ,au decis sa nu faca publice descoperirile din Bucegi ,motivind ca ”nici Romania ,nici Lumea nu-s pregatite sa accepte ”rescriera istoriei ” ,oficializarea unei asemenea descoperiri ar provoca un haos general pe Terra .Daca ne e greu sa acceptam ce spune Occidentul despre rolul Daciei ca leagan al civilizatziei [cel putzin la nivel indo-european ] ,atunci sa nu ne mai miram ca am devenit ”oaia neagra ” si sa inghitzim toate obrazniciile ,incepind cu cele ale ungurilor ,care pe 15 Martie haladuiesc prin Romania ca la ei acasa ,dar ne opresc TIR-urile la granitza .

 3. Victor spune:

  Romaniin-au fost in stare sa invete Latin nici o natie pe unde au stapinit si 800 de ani.BA mai mult,nu au fost in stare sa pastreaza Latin pentru ei,au invatat alta limba mai bine si mai usor decit sa pastreaza ce aveau si ce stiau, dar pe daci i-au invatat Latin in 175de ani si o vorbesc si azi dupa doua mii de ani.veau Romaniin tablete pe care le-au impartit dacilor sa invete rapid Latina. Dupa ce s-au terminat bate rifle, dacii intreprinzatori.Marea, au scos carbuncle din baterii si au scris cu el pe tableta,inventind tabla, pe care au folosito doua mii de ani,pina la reinvent area tabletei.

 4. Ionela spune:

  E cineva interesat să cumpere și să citească o carte fascinantă, cu o poveste șocantă nemaiauzită până acum, scrisă de un autor român și care se dorește a fi ecranizată?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *