O nouă dietă revoluţionară promovată chiar de nutriţionişti este „dieta mâinii”

dieta mainii

O nouă dietă revoluţionară promovată chiar de nutriţionişti este „dieta mâinii”. Aceasta presupune măsurarea porţiilor cu ajutorul mâinii. Vestea proastă este că mesele sunt cât se poate de mici.

Advertisement

Experţii sunt de părere că lipsa auto-controlului este unul dintre principalele motive ce stau la baza supraponderabilităţii, mulţi oameni mâncând mai mult decât ar avea de fapt nevoie. De exemplu, o porţie de carne nu ar trebui să fie mai mare decât palma ta, iar una de carbohidraţi cu siguranţă mai mică decât pumnul tău strâns.

Advertisement

Atunci când vorbim despre unt, ai grija să nu consumi o bucăţică ce depăşeşte ca mărime vârful degetului arătător.

„Poţi mânca pâine prăjită cu unt, dar ţine cont de faptul că o linguriţă de unt are 37 de calorii, în vreme ce o lingură de unt conţine 111 calorii!”,  scrie în volumul „The Gastric Mind Band”.

De asemenea, ia în calcul indulcitorii folosiţi în locul zahărului, pentru că, eliminând din alimentaţia ta câte două linguriţe de zahăr pe zi, timp de un an, poţi pierde în greutate până la 5 kilograme, fără a face vreun alt efort.

Poţi mânca ocazional şi îngheţata, dar niciodată mai mult de o cupă!

În privinţa altor alimente, o clătită nu ar trebui să fie mai mare decât un CD,  iar porţia ocazională de ciocolată să nu fie mai mare decât o cutiuţă de aţă dentară.

Articol relatat de portalul unica.md.

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.