Se spune că vindecă bolile fără leac, cancerul ori SIDA. Grigori Petrovici Grabovoi, personajul misterios din spatele elitelor rusești

Vindecă bolile fără leac. Cancerul ori SIDA, pentru rusul Grigori Petrovici Grabovoi, pot fi rezolvate mai repede chiar decât ai trata un guturai cu aspirină. Descoperă defectele ascunse ale aeronavelor, având contracte pe ani buni cu Ministerul Apărării din Uzbekistan.

Advertisement

Este capabil să se teleporteze. Spune despre sine că este însuşi Mântuitorul Hristos. Subliniază morţiş: „la cea de‑a doua venire”. Bineînţeles că pretinde că învie şi pe cei morţi; iar ruşii s‑au înscris cu miile pe liste de aşteptare, pentru revederea celor dragi. La conferinţele sale au participat sute de oameni de ştiinţă. De altfel, a intenţionat să deschidă chiar şi un institut de înviat morţi. Nu a mai apucat însă, deoarece luna trecută s‑a ales cu 11 ani de puşcărie…

Advertisement

„Teleportarea” din 2006

Grigori Grabovoi a fost arestat pentru prima oară în 2006. Mulţi analişti au fost atunci de părere că prea se îngroşase gluma. Serviciile secrete ruse, din care, spun gurile rele, ar face parte şi Grabovoi, au regizat atent arestarea sa. Se zvonise pes­te tot că „marele savant” este bun prieten cu Vladimir Putin, vizitându‑l adese­ori. FSB‑ul ar fi considerat, în urma unor rapoarte bine în­tocmite, că „relaţia” între cei doi este bine să pară „şi­fonată”…

Arestarea nu a fost lip­si­tă de eleganţă. În timpul unui seminar, ţinut de către ves­titul „medium” la hotelul Cosmos din Moscova, în prezenţa unor „specialişti de înaltă clasă”, adepţi ai teo­riilor sale, poliţia şi‑a adus aminte că are anumi­te atribuţiuni în stat. În fa­ţa camerelor de luat vederi, ucenicii lui Grabovoi vor repeta la infinit cum că liderul lor este capabil de teleportare; că poate să dis­pară din celulă în orice clipă… „Prin urmare, acţi­u­nea dumneavoastră este inu­ti­lă”… Ruşii vor ajunge, din acel moment, să aştepte cu sufletul la gură revenirea în scenă a „Elodiei” autohtone. Şi nu cred că se cere prea mare efort pentru a ne închipui mirarea rusească!
Poliţistul însărcinat cu paza lui Grabovoi, în scurtul său arest, avea să declare: „Deţinutul Grigori Pe­trovici a constatat că am o muncă foar­te grea… Mi‑a spus că sunt un om bun, pro­mi­ţân­du‑mi că voi fi avansat în curând, întrucât el va fi pre­şe­dintele Rusiei”.

Când spiritele s‑au mai domolit, guru va fi eliberat.

„Prieteniile oculte îl teleportează din mâna procurorilor pe Grabovoi” – aveau să titreze, dezamăgite, mai multe jurnale moscovite. Desigur, presa îşi manifesta nemulţumirea pe bună dreptate. La câte eforturi de­­puseseră ziariştii pentru afla­rea adevărului, ceva necurat părea să fie la mijloc în toată povestea cu Grabovoi.
Cum se învie un mort

Jurnalistul Vladimir Vorosobin de la Komsomolskaia Pravda a condus o anchetă, timp de mai multe luni, asupra „fenomenului Grabovoi”. La sfârşitul anului 2005, Vorosobin, pentru a scoate în evidenţă cât se poate de limpede şarlatania „geniului” care pretindea că învie morţi, îl contactează pe Grigori Grabovoi. În acea vreme, procurorii susţineau că nu le parvenise nici o plângere, deşi asupra gurului îşi ridicau glasurile tot mai mulţi oameni escrocaţi.
Vorosobin pozează din capul locului într‑un om peste care s‑a abătut năpasta. Venea cu rugămintea ca fratele lui vitreg (care, de fapt, nu existase vreodată) să fie înviat de omul cu forţe supranaturale. I se va pretinde suma de 31.000 de ruble. ­Într‑un târziu, jurnalistul află de la „savant” că problema „a primit rezolvare”: fratele său a fost înviat „cu succes” şi trăieşte fericit „undeva în Emisfera Sudică”. Să‑l întâlnească nu era prea greu. În acest scop, Vorosobin tre­buia doar să urmeze fidel învăţătura lui Grabovoi şi să cumpere „tratatele” acestuia. A ales să se adreseze, bineînţeles, procuraturii…

Grabovoi a promis că va învia copiii ucişi în tragedia de la Beslan. Garantat 100%.

În faţa procurorilor, avocaţii săi susţin astăzi că mamele care şi‑au pierdut copiii în urmă cu 3 ani, după tragedia de la Şcoala numărul 1 din oraşul Beslan, Osetia de Nord, nu au apucat să plătească decât costul seminariilor ţinute de guru, nu însă şi „învierea”.

În 2005, promisiunea lui Grabovoi că va învia copiii ucişi la Beslan avea să ţină prima pagină a ziarelor din întreaga Rusie vreme de câ­te­va luni. Timp suficient ca Grabovoi să fie „consacrat” definitiv în ochii ruşilor. Comitetul Mamelor de la Beslan este de părere acum că „vraciul paranormal”, în vârstă de 44 de ani, tată, la rândul său, a 6 copii, a fost doar o simplă unealtă în mâna autorităţilor ruse pentru a le discredita organizaţia, care era pe cale să desluşească încurcatele iţe ce au condus la tragedia din septembrie 2005. „S‑a încercat o spălare a creierelor noastre. Au dorit pătarea onoarei familiilor aflate în suferinţă”. La începutul lunii trecute, în faţa tribunalului ce a pronunţat sentinţa în „cazul Grabovoi”, mai mulţi dintre adepţii săi, dar şi o parte din mamele copiilor ucişi la Beslan, au fost totuşi de partea gurului; susţinând că au primit o mulţime de „binefaceri” din partea acestuia: „Este un om deosebit, ce posedă forţe supranaturale, trimis pe pământ pentru a ne ajuta. Baba Vanga, vizionara din Bulgaria, l‑a oprit să meargă în Occident, spunându‑i că misiunea lui este în Rusia”.

„Cerem ca Grabovoi să fie canonizat de Patriarhul Alexei al II‑lea încă din viaţă”

Grigori Grabovoi susţi­ne, cu probe audio şi video, că în anul 1995, când a vizitat‑o pe celebra baba Vanga, în satul Rupite din Bulgaria, aceasta i‑ar fi spus – auzind că el este în stare să vindece cancerul „în stadiul 4” – următoarele cuvinte: „Tu eşti Dumnezeu!”. O translatoare de la televiziunea bulgară, ce l‑a însoţit pe „charismaticul” inginer rus în sătucul de la graniţa Bulgariei cu Grecia, contestă însă interpretarea mesianică dată de Grabovoi vorbelor „vizionarei”. Ea solicită, tot­odată, plata drepturilor de autor, pentru difuzarea fără acordul său, de către televiziunile din Rusia, vreme de mai mulţi ani, a materialelor video de la Rupite.

Grabovoi pretinde că de mic copil şi‑a dat seama că el este „Iisus Hristos venit a doua oară pe pământ”. Pe 5 iunie 2004, va ţine prima sa conferinţă pe această temă, făcând chiar şi‑o declaraţie oficială. În 2006, la popularul post de radio Echo Moskvî , se va răzgândi: Grigori Petrovici nu este nimeni altcineva decât „Plinătatea Tre­i­mii”! Propunerea mai mul­­tor oameni de ştiinţă, adepţi ai învăţăturii sale (unii cu câte două doctorate; există chiar şi o listă cu semnături), ca Grabovoi „să fie canonizat de către Patriarhul rus Aleksei al II‑lea încă din viaţă, pentru minunata sa operă de binefacere”, îl va încânta în mod deosebit, deşi numărarea sa în rândul sfinţilor părea a‑i ştirbi ceva din măreţie. Acest demers al adepţilor lui Grabovoi a fost făcut în cadrul unei con­ferinţe cu tema ­„Teoria şi practica învierii”, care a avut loc la începutul lunii octombrie 2006, în oraşul ­Novosibirsk.

Protoiereul Aleksandr No­­vo­paşin, de la catedrala Nevski din Novosi­birsk, „învrednicit” să afle „în pre­mieră” despre „canonizarea lui Grabovoi” şi proiectul unei şcoli de înviat morţi, şi‑a făcut îndată, larg, semnul crucii: „Boje moi, de când nu s‑or mai fi spovedit săracii!”.

sursa: lumeacredintei.com

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.