Donald Trump are un creștin-ortodox în fruntea staff-ului său la Casa Albă

priebus

Noul Presedinte ales al SUA, Donald Trump, l-a numit pe Reince Priebus, un crestin ortodox, pe post de șef al staff-ului său de la Casa Albă, incepand cu luna ianuarie 2017.

Advertisement

Donald Trump numeste un crestin-ortodox in fruntea staff-ului sau la Casa Alba

Advertisement

In varsta de 44 de ani, Priebus are o istorie lungă în politică și este un prieten personal al Purtatorului de cuvant al Casei, Paul Ryan, relatează The Guardian.

Priebus a servit ca trezorier de stat și președinte al Partidului Republican in Wisconsin, și a preluat postul de președinte al Convenției Naționale Republicane în 2011, devenind un consilier loial al lui Trump in campanie și ajutandu-l sa acumuleze sprijin larg, ducand la victoria acestuia.

Cel mai important este, insa, ca viitorul șef al personalului lui Trump la Casa Alba este creștin-ortodox și, prin eforturile sale alaturi de colegii republicani ortodocsi, a adaugat la platforma Partidului Republican, problema necesitatii apărarii libertatii religioase în locurile cu risc ridicat pentru creștinii ortodocși, potrivit site-ului oficial al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Greciei.

Reince Priebus, pus de Donald Trump in fruntea staff-ului sau la Casa Alba

In mesajul sau pascal din 2016, Priebus spunea:

„Hristos a Inviat! Vreau să urez creștinilor ortodocși din întreaga lume un fericit și binecuvântat Paste. Așa cum Biserica noastră a făcut de generații, sărbătorim Invierea lui Hristos și dragostea lui Dumnezeu Care ne-a trimis Mantuitor.

Asemenea primilor creștini care L-au lăudat pe Dumnezeu la vederea Mormântului gol, aducem si noi lauda noastră, astăzi, Dumnezeului nostru Bun si Indurator, pentru victoria Sa asupra mormântului.

Jertfa lui Hristos ne oferă tuturor un exemplu și ne unim cu psalmistul în a spune: „Arata-mi calea vieții”. Pastele este vremea celebrarii vieții noi și mă rog ca toti sa traim cu aceasta speranta pe tot parcursul anului”.

Iar pe contul său personal de Twitter, exclama:

„Pentru prietenii mei grec-ortodocși, ‘Kalo Pascha and Christos Anesti!'”.

sursa: lonews.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.