Efectele ADVERSE ale celui mai puternic ANTIBIOTIC NATURAL. Ar fi bine să le cunoașteți!

garlic

Putem manca prea mult usturoi? Nu prea, dau asigurari medicii nutritionisti. Asta nu inseamna ca putem consuma cu nemiluita fara vreo consecinta asupra bunei functionari a sistemului digestiv, in primul rand.

Advertisement

Usturoiul consumat in stare proaspata poate cauza adevarate catastrofe, de la intoleranta si pana la alergii. Secretul beneficiilor pentru sanatate este consumarea acestei legume cu moderatie. Nu exista studii referitoare la cat de mult usturoi inseamna prea mult, insa doza de usturoi proaspat recomandata se situeaza intre 2 si 5 grame pe zi. Medicul dvs nutritionist este cel mai in masura sa stabileasca aceasta cantitate.

Advertisement

Ce riscam daca ne intrecem cu masura? In primul rand, probleme digestive de tipul crampelor si deranjamentelor stomacale. Aceasta pentru ca sucul gastric este acid si in combinatie cu usturoiul poate duce la experimentarea unor stari de reflux esofagian sau arsuri la stomac.

In cazuri severe, se poate ajunge pana la greata, diaree si voma. In al doilea rand, riscam un miros corporal dificil de suportat. Respiratia are cel mai mult de suferit, dupa cum se stie. Usturoiul contine compusi sulfurici care dau un miros specific respiratiei. O atenuare a acestie situatii se poate obtine prin utilizarea paste de dinti si a apei de gura. Mirosul este eliberat insa si prin pori, in urma transpiratiei.

Alergia la usturoi poate fi si ea prezenta in urma consumului de usturoi in cantitati mari. Semnele alergiei pot fi durerile de cap, iritatiile de pe piele, gazele intestinale, balonarea, febra sau diareea. Simptomele mai severe apar odata cu prima basica de pe limba, oboseala perpetua si chiar soc anafilactic.

Alergia la usturoi poate fi stabilita cu certitudine doar in urma unui test facut de medicul alergolog. Sucul de usturoi poate fi extrem de puternic incat sa produca sangerari in sistemul digestiv, mai ales daca aveti o afectiune medical in care sangerarile se produc usor.

Mai multe categorii de persoane ar trebui sa discute cu medicul currant despre oportunitatea usturoiului in dieta personala. Astfel, cei care sufera de insomnia, de deshidratare, inflamatii, au avut un transplant, au diabet sau hipoglicemie nu ar trebui in mod normal sa manance usturoi.

sursa: ochiulmintii-vedetot.blogspot.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.