Experții militari americani sunt ALARMAȚI! Rusia ar lucra la o dronă care poate PRODUCE un tsunami radioactiv

AUV62

În 2015 au apărut zvonuri potrivit cărora Rusia ar lucra la o dronă submarină nucleară capabilă să producă pagube uriaşe. La momentul respectiv, oficialii americani spuneau că aceasta este doar o „idee periculoasă”. Existenţa proiectului, cunoscut sub numele de Status-6 Ocean Multipurpose System şi numit de americani „Kanyon”, a fost confirmată recent de surse din Pentagon.

Advertisement

Nu se ştie stadiul la care a ajuns proiectul. Însă, pe 27 noiembrie, anul curent, a fost detectat un test nuclear submarin efectuat de Rusia. O armă nucleară nouă şi foarte puternică, despre care Pentagonul nu a oferit detalii, a fost lansată atunci de pe un submarin rusesc într-o zonă geografică despre care nu s-au oferit detalii.

Advertisement

Potrivit zvonurilor, drona are scopul de a crea un tsunami masiv, înalt de până la 500 de metri, care contaminează radioactiv, cu cobalt-60, coasta pe care ajunge. Arma poate fi transportată de două noi submarine ruseşti, numite Project 09852 Belgorod (din clasa de mari dimensiuni Oscar) şi Project 09851 Khabarovsk, lansate la apă în 2012, respectiv 2014. Khabarovsk este un model misterios, despre care se ştie că poate transporta şase vehicule submarine „speciale”.

tsunami

Drona seamănă, la formă, cu un submarin. Status-6 este invizibilă sub apă şi este aproape imposibil de interceptat. Este posibil ca arma să fie bazată pe platforma Surrogat. Acesta este un submarin autonom prezentat recent de Rusia, care poate fi folosit în misiuni de spionaj sau pentru a imita orice alt model de submarin. Această dronă va putea fi folosită pentru a păcăli submarinele de atac ale NATO, care, în vreme de război, ar avea rolul de a vâna clasele mai mari ruseşti de submarine, care transportă rachete balistice.

Viteza maximă pe care o poate atinge drona Status-6 este, se pare, de 185 Km/h şi poate ajunge la o ţintă aflată la aproape 10.000 de km distanţă.

Potrivit unor zvonuri, Rusia consideră că aceasta este o armă defensivă de ultimă instanţă şi nu o ia în calcul ca armă ofensivă.

Sursa: go4it.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.