Hai să gătim ceva bun! Prânz – Supă cremă de roșii

supa-crema-de-rosii

O supă cremă de roșii cu crutoane este ușor de făcut și totodată foarte gustoasă. Se poate prepara atât de persoanele cu experiență culinară cât și de începători.

Ingrediente

700 g de roşii bine coapte (sau 2 conserve dacă nu e sezonul roşiilor româneşti)
2 morcovi
1 ceapă
1/2 de ţelină mare (sau una mai micuţă)
1 rădăcină de pătrunjel
1 rădăcină de păstârnac
1 ardei gras
2 căţei de usturoi
câteva frunzuliţe de busuioc proaspăt (poate fi şi busuioc uscat)
2 linguri de ulei de măsline extravirgin
1 linguriţă rasă de zahăr (ia din aciditatea roşiilor)
sare şi piper după gust

Preparare

Pentru această supă de roşii am aromatizat crutoanele cu ulei de măsline şi busuioc uscat.

Se pun legumele la fiert (mai puţin rosiile) în aprox. 1 litru de apă cu un praf de sare.
În timp ce fierb rădăcinoasele, dăm roşiile prin robot, apoi le punem şi pe ele la fiert cu un praf de sare. Dacă pasta obținută din roşii nu este suficient de lichidă, puteţi adăuga puţină apă.

Când legumele sunt fierte, scurgem apa în care au fiert şi o păstrăm deoparte într-un ibric. Pasăm legumele la blender şi le amestecăm cu pulpa de roşii fiartă şi frunzele proaspete de busuioc şi le mai pasăm încă o dată pe toate la un loc.
Subţiem supa cu zeama în care au fiert legumele, până ajungem la consistenţa dorită, după gustul fiecăruia.

Zdrobim usturoiul prin presă şi îl călim 1-2 minute în uleiul de măsline, apoi îl scoatem şi îl aruncăm. Uleiul astfel aromatizat îl turnăm în oală peste supă şi omogenizăm.
Se serveşte caldă cu crutoane aromate, smântână, sau caşcaval ras sau cubuleţe de brânză gorgonzola.

Sursa: timpul.md

loading...
loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *