Hrănești paraziții și cancerul sau viața?

alimente sanatoase

Stiati ca hrana pe care o consumam in decurs de o zi trebuie sa fie echilibrata și anume 80% alcalina si 20% acida!? Un lucru foarte important este  mentinerea echilibrului acido-bazic al organismului. Este știut faptul ca un mediu acid favorizeaza dezvoltarea celulelor canceroase si inmultirea parazitilor.

Fara a avea pretentia ca am acoperit tot ceea ce se cunoaste, am facut pentru dumneavoastra o lista a alimentelor acide si a celor alcaline, pentru a va ajuta sa va orientati mai usor atunci cand faceti meniul zilnic.

Alimente alcaline

Fructe alcaline: mere, caise, avocado, banane, pepene galben, roscova ( doar pastaia), cirese, lamaie coapta (mai ales coaja), stafide negre (coacaze), curmale, smochine, grapefruit, lime, mango, masline coapte, netratate, portocale, papaya, fructul pasiunii, piersici, pere, curmale japoneze, ananas proaspat, rodii, pepene rosu, pepene galben, stafide, tamarinde, mandarine, nectarine, struguri, merisor, prune, mure, visine, capsuni, nuca de cocos proaspata.

Vegetale alcaline: germeni, muguri lucerna, anghinare, asparagus, muguri de bambus, fasole verde, mazare, sfecla, telina, varza, broccoli, conopida, cicoare, rosii coapte, porumb, castravete, marar, stevie, loboda, macris, leurda, vanata, andive, usturoi, nap, nap suedez, nap turcesc, laptuci, salate, ciuperci, ceapa, praz, escarole, okra, chard, dulse, patrunjel, pastarnac, piper, cartofi, cartofi dulci, dovleac, dovlecel, ridichi, boabe, spanac.

Produse lactate alcaline: lapte acidophilus, iaurt natural, zer, lapte batut, lapte integral, nefiert – capra, vaca.

Oleaginoase alcaline: alune de padure, seminte dovleac, seminte floarea soarelui, migdale, nuci, susan, castane coapte, prajite.

Cereale alcaline: hrisca, mei, grau incoltit.

Diverse alcaline: agar, înlocuitori de cafea, miere, kelp,polen, lucerna, ghimbir, ulei de masline, ceai (din plante, verde chinezesc, din ghimbir, de ginseng, din ciuperca Kombucha).

Exercitii energetice interne: relaxare, meditatie, odihna, somn, respiratie profunda, aer curat, muzica relaxanta, ras, bucurie, emotii pozitive.

Alimente acide

Fructe acide: fructe conservate, fructe in cutii de conserve cu zahar, fructe uscate, glazurate, masline sarate, murate, nuca de cocos praf.

Vegetale acide: fasole uscata, varza de bruxelles, linte, rubarba, soia, revent.

Produse lactate acide: unt, smantana, cascaval, creme, branza de orice fel, margarina, lapte fiert si/sau tratat.

Oleaginoase acide: toate, in afara celor care sunt alcaline.

Cereale acide: toate, cu exceptia celor alcaline.

Produse animele acide: toate tipurile de carne si oua, gatite in orice fel, gelatina, peste, scoici, fructe de mare.

Diverse acide: bauturi alcoolice, cacao, cafea, ceaiuri indiene, condimente (toate), medicamente, albus de ou, arome, maioneza, tutun, tapioca, otet de vin, ciocolata, dulciuri, gemuri, jeleuri, marmelada, dulceturi, muraturi, grasimi, bauturi carbogazoase, alimente prajite, conservate, fierte (mancare gatita), zahar si indulcitori artificiali.

Factori de marire a aciditatii: deshidratare, suprasolicitare, lipsa de exercitiu fizic, zgomot, lipsa de somn, poluare, ganduri si emotii negative.

Sursa: gandeste-liber-exista.blogspot.ro

loading...
loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *