Idei de MESE (mic-dejun, prânz și cină) recomandate de dr. Mihaela Bilic celor care vor să SLĂBEASCĂ

mihaela bilic- nutritionist

După cum veți vedea, dieta propusă de nutriționistul Mihaela Bilic nu este grea, nici foarte restrictivă. Se pot consuma atât produse lactate, cât și carne, în porții normale. Modul de a le găti contează, precum și rația zilnică.

Trebuie respectate cele 3 mese principale ale zilei, cu o pauză de 5-6 ore între ele. Ultima masă trebuie servită cu 3 ore înainte de culcare. Alimentele trebuie mestecate bine și apoi înghițite. Mesele nu se iau pe fugă, ci fiecare masă trebuie să se desfășoare în liniște, alocându-se câte 10-15 minute pentru fiecare.

Dietă Mihaela Bilic

La micul-dejun:

• 150 g de iaurt și 1 banană tăiată rondele
• 1 omletă din 2 ouă fără ulei, cu 1 felie de pâine toast și 1 roșie sau 1 castravete
• 2 mâini de cereale cu 150 g de iaurt sau 1 cană de lapte
• 2 felii de șuncă slabă cu 1 felie de pâine de secară și 1 ardei gras
• 3 biscuiți (crackers) de casă unși cu brânză și 1 roșie sau 1 ardei gras
• 2 ouă fierte cu 6 măsline, 1 roșie și 1 felie de pâine prăjită

La prânz:

• 1 bol de salată grecească (legume cu 1 ou fiert, 1 felie de brânză feta, măsline) și 1 felie de pâine de usturoi
• 1 șaorma mică de pui, fără cartofi prăjiți și fără maioneză, cu 1 salată mare
• paste cu sos de roșii și 1 lingură de parmezan ras
• 1 bol de ciorbă sau supă cu legume sau cu carne slabă, și arde iute
• 6-8 bucăți de sushi și o supă
• 1 porție de friptură de vită cu 1 salată de varză și pâine de secară

La cină:

• salată de verdețuri sau legume cu frunze (morcov și țelină rase, ardei gras, castravete, roșie) cu 1 ou fiert, 1 conservă de ton, 2 linguri de porumb fiert și 6-7 măsline verzi
• 1 salată asortată cu jumătate de piept de pui afumat sau somon afumat și 1 6 măsline negre
• 1 bucată de pește preparat la cuptor cu ierburi aromatice și legume fierte sau coapte pe grătar
• 1 porție de pui cu broccoli sau conopidă gratinate, la cuptor (sau cu dovlecei, vinete, ciuperci)
• 1 bucată de mușchi de porc cu varză călită și ardei iute
• 1 bucată de somon la grătar cu broccoli fiert

Gustări între mese

Deși mesele sunt foarte consistente, între ele se pot servi unele gustări sănătoase, care nu dăunează siluetei, precum:

  • 1 mână de nuci, alune, migdale, fistic, arahide etc
  • 1 mână de semințe (dovleac, floarea-soarelui)
  • 1 strugure
  • 1 felie de pepene roșu cu 1 bucățică de telemea
  • 2 morcov cruzi cu un sos de iaurt, castraveți și usturoi
  • 10 măsline
  • 6 roșii cherry
  • 2 biscuiți (n.r. de recomandat wassa) unși cu pastă de brânză

Articol relatat de portalul lataifas.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *