În SUA a fost descoperit un lac al MORȚII, misteriosul “Jacuzzi of Death”

Oamenii de știință din SUA au publicat rezultatele unui studiu efectuat în apele misteriosului lac subacvatic din largul coastei New Orleans.

Advertisement

Potrivit Daily Mail, lacul subacvatic de la fundul Golfului Mexic a fost depistat în 2014 cu ajutorul unui robot dirijat la adîncime. Studiile de doi ani au arătat că apa din acest lac conține de cinci ori mai multă sare decît apa de mare.

Advertisement

Acesta este situat la o adîncime de 1000 de metri, diametrul lui constituie 34 de metri. Lacul este format din două straturi. Adîncimea primului strat este de puțin peste trei metri. În acesta și a fost înregistrată concentrația mare de sare. Temperatura apei acestuia este de 7,8 grade. Stratul inferior este alcătuit din sedimente cu hidrocarburi de concentrație ridicată. Temperatura acestei mase este de 19 grade.

„Am numit acest loc «jacuzziul morții», deoarece este cald, sărat și ucide orice viețuitoare care ajunge în ea, a spus autorul studiului Erik Cordes de la Universitatea Tample. Am găsit o mulțime de crabi morți și pește la marginea bazinului de sare”.

sursa: noi.md

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.