Înainte de potopul lui Noe, oamenii trăiau 900 de ani, acum trăim 70. Care este motivul

monah-batran-600x309

Potopul lui Noe a fost un eveniment catastrofal pentru planeta noastră. În afară de Biblie, acest potop mai este amintit şi în alte surse străvechi, ca de exemplu în scrierile lui Platon, care afirma că potopul a avut loc în jurul anului 9.600 î.Hr. Însă un alt aspect interesant doresc să-l scot în evidenţă în cadrul acestui articol.

Advertisement

Conform Bibliei, înainte de potopul lui Noe, oamenii trăiau în jur de 900 de ani. După potop, vârsta medie a unui om a scăzut dramatic la doar 70 de ani. Ce s-a întâmplat? Conform unui cercetător, pe nume Alexander Tollmann, acest lucru s-a datorat unei plante.

Advertisement

Precum se ştie, la capătul cromozomilor noştri se găsesc telomerii, o regiune de ADN repetitiv. Celulele normale nu se pot divide decât dacă telomerii sunt destul de lungi. Vârsta actuală a omului se datorează reducerii lungimii telomerilor cromozomilor. Telomerii devin mult prea scurţi pentru ca celula să le recunoască, iar celula va muri fără să poată fi înlocuită.

Enzima denumită telomeraza e cea care menţine telomerii la o anumită lungime. E posibil ca înainte de potopul lui Noe să fi existat în ecosistemul Pământului o plantă care să fi activat enzima telomeraza. După potop, planta a devenit mai rară şi mai puţin consumată de către om, şi astfel, treptat, telomerii şi-au redus lungimea până la nivelul actual. Aşadar, oamenii au început să trăiască mult mai puţin, până la nivelul actual de doar 70 de ani.

Sursa: lovendal.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Lucian spune:

    Potopul lui Noe a fost la Marea Neagra. Nu a fost un potop propriu zis. Marea atunci era închisă și era mai jos decât Mediterana. S-a spart atunci stramtorile Marmara și Dardanele prevestind potopul adică revărsarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.