Încă o mocăniță a fost „reînviată” în România și se bucură de un succes uriaș

mocanita Valea Hârtibaciului

Asociația „Prietenii Mocăniței”, o echipă de voluntari din Sibiu, a reușit să refacă o parte a traseului mocăniței de pe Valea Hârtibaciului și a organizat deja primele plimbări cu turiști în weekend-ul ce tocmai a trecut.

Advertisement

Cererea a fost peste așteptări. Pentru ziua de duminică s-au rezervat toate locurile dinainte, iar Asociația „Prietenii Mocăniței” anunță că următoarele călătorii vor fi organizate pe 11 și 12 iunie.

Advertisement

Refacerea traseului Mocăniței a început în 2009, când în jurul asociației s-au strâns peste 100 de voluntari. Nu lucrează nici la CFR și nici în turism. „50% sunt programatori, adică șoareci de birou în timpul săptămânii. Restul economiști, chiar șoferi de camion, istorici, îl avem pe Radu, care e inginer de structură”, spunea Mihai Blotor, unul dintre voluntari, anul trecut, pentru TVR.

Claudia Pamfiloiu, un alt voluntar, de profesie economist, a fost să învețe cum se repară șinele în Marea Britanie, la traininguri. Unii voluntarii au venit chiar din Germania, America sau Vietnam ca să schimbe o traversă, să cosească iarba de pe șine sau să vopsească un vagon.

Multe dintre unelte și le improvizează singuri. În urmă cu doi ani au reușit să obțină patru vagoane pe care le restaurează.

Mai multe amănunte citiți pe greatnews.ro (foto: Asociația „Prietenii Mocăniței”)

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.