Începem ziua cu ceva delicios? Micul dejun- Frittata (omletă) cu somon

frittata-cu-somon

Frittata este o rețetă de origine italiana fiind practic o omleta, gatita insa la cuptor, iar ingredientele sunt dintre cele mai variate, dupa gustul si preferintele fiecaruia. Astăzi ne răsfățăm: somon și capere.

Ingredinte

4 ouă
100 gr somon file (fara piele)
2 lingurițe capere
2-3 fire mărar
1 lingură ulei
sare, piper negru

Preparare

Într-o tigaie de 16 cm diametru incingeți uleiul și dați focul la mediu spre mic. Așezați bucățile de pește în tigaie și prăjiți 1 minut pe fiecare parte. Scoateți somonul pe o farfurie și sfărâmați-l cu o furculiță. Dacă peștele a lăsat prea multă grăsime puteți să o scurgeți din tigaie. Puneți somonul sfărmat înapoi în tigaie.

Turnați imediat peste el ouăle bătute cu puțină sare, piper negru măcinat, mărarul tocat fin și caperele (scurse dacă sunt în oțet sau desărate în apă rece dacă sunt cu sare; dacă sunt mai mari le puteți toca un pic).

Lăsați tigaia pe foc încă 1 minut, până vedeți marginile închegate.

Transferați tigaia în cuptor, la 1900C și coaceți-o 10 minute (verificați cu un cuțit în centru, să fie făcută).

Serviți frittata caldă sau la temp. camerei ca atare.

Rețeta se poate transforma în fel principal (pentru prânz) dacă omleta se garnisește cu broccoli fiert.

Sursa: e-retete.ro

loading...
loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *