Ingredientul secret pentru chiftele perfecte și mici gustoși. Pare banal, însă le dă tot gustul!

Chiftele-de-post-600x450-590x443

O parte esentiala a pregatirii chiftelelor si micilor este alegerea carnii tocate. In tara noastra cel mai des se face un amestec de carne tocata – 60% carne de porc si 40 la suta de carne de vita.

Daca aveti posibilitatea sa cumparati de la magazin carne tocata proaspata, ar fi cel mai bine. In ceea ce priveste condimentele – fiecare gospodina are propriul gust. In general se pune piper macinat, chimen, cimbru, ceapa – pentru chiftele, dar pentru mici – chimen si piper.

Pentru a pregati chiftele si mici cu adevarat gustosi, un alt ingredient pe care il puteti adauga la toate celelalte condimente este berea. S-ar putea sa vi se para ciudat si sa credeti ca berea se consuma dupa ce ati gatit micii si chiftelele, dar veti vedea ca ati facut o greseala.

Atunci cand framantati carnea tocata cu condimente si bere ar trebui sa o lasati deoparte o zi intreaga. Cea mai buna optiune este de a o lasa in frigider. Apoi puteti modela micii si chiftelele si le puteti pregati pe gratar.

Cu cat mai mult timp puteti lasa carnea tocata – cu atat mai bine. Daca o lasati pana a doua zi este de ajuns – carnea tocata va absorbi suficient toate mirosurile pe care le-ati adaugat, iar rezultatul final va fi satisfacator. Bineinteles ca gratarul trebuie sa fie inainte uns si incalzit bine inainte de a pune aceste produse sa se coaca.

Sursa: bewoman.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *