Italia s-a răzgîndit și-și retrage alerta– brânza din România e bună. Magazinele noastre sunt pline de brânză importată falsă

branza alerta falsa

Autoritățile italiene au corectat marți, notificarea  de alertă rapidă  cu privire la contaminarea cu E-coli a brânzei din România, informează Agerpres.

Advertisement

Conform corecturii, numele produsului vizat este „brânză fermentată” și nu „brânză de oaie” cum s-a anunțat inițial.

Advertisement

„La cererea punctului de contact românesc, numele produsului este specificat ca fiind brânză fermentată”, se precizează în informațiile publicate pe portalul RASFF.

Premierul Dacian Cioloș a declarat luni că alerta emisă la nivel european cu privire la produsele românești din lapte de oaie a fost greșită și a cerut clarificări în acest sens. Mulți români au comentat pe rețelele de socializare că ar exista un interes în compromiterea produseor alimentare din România pe piața europeană, destul de dură în privința concurenței. De pildă, în magazinele românești se vinde o brânză din import care costă în magazine 8 lei (la angrosiști mult mai puțin), cea ce e o imposibilitate economică, un kilogram de brânză naturală, din lapte și nu din produse „fără legătură cu laptele”, obtinându-se din 7 și chiar zice litri de lapte natural. Comercializarea la acest preț indică limpede un fals pe care unii români îl iau de bun, cumpărându-l fiindcă este ieftin.

Articol relatat de portalul AMPress.

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.