Legenda despre „MOARE” și beneficiile consumului de varză murată

varza-murata

„Noi, romanii, consumam varza murata mai mult iarna, de sarbatori, pentru sarmale, ca salata langa o friptura mai grasa sau calita, cu ceva afumatura.

Varza murata este un aliment dar si un medicament minune despre care se spune ca in Evul Mediu ar fi salvat mii de vieti.

Despre acest aliment nu s-au scris foarte multe studii dar se stie ca varza murata este un foarte bun antianemic, diuretic si revitalizant.
Varza murata este bogata in vitamina C, chiar mai bogata decat varza cruda, vitamina antioxidanta care ajuta la fortifierea sistemului imunitar al organismului.

Este singurul aliment de natura vegetala in care se gaseste vitamina B12 din belsug dar si minerale ca magneziu, acid folic, potasiu, fier, iod.

Datorita continutului sau de vitamina B12, varza murata incetineste procesul de imbatranire, protejeaza sistemul nervos si impiedica pierderile de memorie.

Studiile cercetatorilor arata ca varza murata este un inhibator al cancerului. In timpul fermentatiei, produce o substanta numita isotiocianat care previne raspandirea cancerului in organism.
S-a dovedit de asemenea, ca este un leac impotriva gripei aviare.

Varza murata alina durerile de stomac si ii ajuta pe cei care au problema cu constipatia, contribuind la reglarea digestiei.

Pentru ca are fier in compozitie, varza murata este recomandata celor care sufera de anemie dar si persoanelor care au stari depresive.

Deoarece contine putine calorii – 20 de calorii la suta de grame – poate fi consumata cu incredere in curele de slabire deoarece inlesneste arderea grasimilor.

Pe langa faptul ca in organism actioneaza exact ca o perie aspra la curatarea si eliminarea toxinelor, varza murata mai este cunoscuta si pentru efectul sau de stabilizare a tensiunii arteriale.

Moarea zeama de varza acra – se recomanda pentru detoxifierea organismului, mai ales dupa sarbatori, cate doua, trei pahare in fiecare zi.

„MOARE”

Si ca sa incheiem intr-o nota optimista dar si cu indemnul de a nu ignora butoiul cu varza murata, chiar daca nu miroase prea placut, se spune ca undeva, intr-un spital, era un bolnav de cancer caruia medicul de salon nu-i mai dadea zile multe.

La vizita zilnica nici nu se mai oprea la patul lui. Dadea a lehamite din mana, spunand „moare!” si trecea mai departe.

Cunoscand verdictul medicului, familia a venit si l-a luat ca sa moara acasa.

Mai mult din obisnuinta dar si ca incurajare, medicul i-a recomandat sa vina la control peste 6 luni desi stia ca va muri. Dar surpriza! Exact la 6 luni, medicul se trezeste in cabinet cu cel pe care deja il credea mort.

L-a intrebat cum, ce a facut de inca mai este in viata si arata asa de bine la care fostul muribund ii raspunde:

– Pai, de cate ori treceati pe langa patul meu, spuneati „moare” si eu, acasa, am baut doua butoaie de moare.

Recent, nutritionistii secolului XX apreciaza varza murata drept un puternic aliment afrodisiac pentru barbati, ducand la cresterea potentei masculine.

Conform unui alt studiu recent, femeile care consuma varza murata de 5 ori pe saptamana prezinta un risc cu 70% mai scazut de a dezvolta cancer la san.

Virozele pot fi si ele evitate prin consumul de varza acra, iar pentru prevenirea gripei aviare varza murata este recomandata cu caldura de catre specialisti.”

sursa: in-cuiul-catarii.info

loading...
loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *