Locurile SECRETE pe care Google Earth nu vrea să le vedem

Cu siguranță, ați accesat cel puțin o dată Google Earth pentru a localiza un monument, o țară, un oraș sau poate chiar propria casă. Nu trebuie decât să scrii numele destinației, iar Google vă arată cu precizie maximă locul respectiv.

Advertisement

Totuși, există și excepții de la această regulă. Potrivit abc.es, anumite puncte de pe hartă, „clasificate”, apar pe Google Earth pixelate sau blurate, cel mai probabil din cauza „unor teorii ale conspirației” care s-ar crea în jurul lor.

Advertisement

1. Gakona, Alaska

În acest loc se ascunde controversata operațiune HAARP (High Frequency Advanced Auroral Research Project), în apropiera frontierei dintre Washington și Oregon. Este vorba de un proiect misterios dezvoltat de Forțele Aeriene Nord-Americane, prin care și-au propus să dezvolte „o armă pentru modificarea climei”.

2. Százhalombatta, o rafinărie din Ungaria 

Aparent, conducerea rafinăriei a cerut ca instalațiile și edificiile să fie șterse, iar zona să fie colorată cu verde. Motivul este însă necunoscut.

3. Keowee DAM

Situat în Carolina de Sud, Keowee ste cunoscut drept „Fukushima Statelor Unite”. Probabil din această cauză nu apare atunci când este căutat pe Google Earth.

4. Necunoscuta tundră siberiană

Tundra siberiană este un adevărat mister. Cel mai apropiat oraș este Egvekinot, despre care nimeni nu știe nimic. Google a ascuns zona, cel mai probabil din cauza faptului că a găzduit o colonie de experți în industria nucleară, potrivit jurnaliștilor de la

news.com.au

5. Insulele Feroe

Chiar dacă se află la jumătatea drumului între Norvegia și Islanda, Insulele Feroe aparțin de teritoriul danez. Din cele 18 insule, multe dintre ele sunt ascunse de Google, fără a exista vreo explicație.

6. Edificiul Michael AAF

Situată în Utah, zona este controlată de armata Statelor Unite și folosită pentru testarea de „arme chimice și biologice”.

7. Valencia, Filipine

Cu o populație de 160.000 de locuitori, „se crede că ar fi sediul programului guvernamental de apărare antirachetă și este pixelat din motive de securitate națională”.

8. Baker Lake, Canada

Nu s-a explicat oficial de ce o mare parte din regiune este pixelată, totuși, asupra ei planează o conspirație legată de Dr. Boylan și balizele sale extraterestre.

sursa:jurnalul.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.