Lovitura de grație pentru nababii petrolului! Motocicleta alimentată cu apă există! [VIDEO]

moto-image

Dacă ți se pare că omul poluează prea mult planeta prin benzina și motorina folosite în mijloacele de transport, ai putea avea o licărire de speranță cu această motocicletă alimentată cu apă.

Advertisement

Motocicleta alimentată cu apă este reală, funcționează în Brazilia și creatorul spune că reușește să parcurgă 500 de kilometri cu doar un litru de apă. Este, totuși, impropriu spus că funcționează cu apă, deoarece combustibilul acestei motociclete este hidrogenul obținut din acest lichid vital vieții. Acesta este consumat și propulsează vehiculul. În esență, însă, pui apă în rezervor și mergi.

Advertisement

Creatorul acestei motociclete este Ricardo Azevedo din Sao Paulo. El și-a denumit creația T Power H2O și pe lângă un motor adaptat combustibilului folosește o baterie de mașină care separa apa în molecule de oxigen și hidrogen. El susține că și apa poluată poate fi folosită, asta dacă nu ai ceva mai bun, informează Russia Today.

“Marele avantaj al creației mele, care funcționează cu hidrogenul produs de apă, este că pe țeava de eșapament ies doar vapori de apă. Aici e marea diferență față de benzină, care produce monoxid de carbon”, explică Azevedo. Dacă te gândești acum că am rezolvat poluarea și ne putem alimenta toate vehiculele cu apă, trebuie să știi că hidrogenul este un gaz destul de instabil și extrem de inflamabil. De asemenea, poate merge o astfel de motorizare pe motocicleta unui brazilian, dar pe un camion care transportă câteva tone este cam nepotrivită.

SURSA

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.