Mare ATENȚIE! Salmonella în tobă. 25 de persoane au avut nevoie de spitalizare și tratament

toba_de_casa

Ancheta medicilor epidemiologi si analizele de laborator au confirmat ca in toba pe care au consumat-o mai multe persoane s-a gasit o tulpina de Salmonella. De asemenea, alte 7 tulpini de Salmonella au fost identificate la pacientii internati. 15 persoane, printre care si un copil, au necesitat spitalizare si alte 8 au primit tratament la domiciliu, informeaza bzi.ro.

Ancheta epidemiologica efectuata in urma imbolnavirii a 25 de persoane care au consumat preparate din carne de la SC Marcel SRLdin Iasi s-a finalizat. Persoanele respective au declarat medicilor ca li s-a facut rau dupa ce au mancat toba. La Spitalul municipal Pascani au fost internate 13 persoane, dintre care un copil in varsta de 15 ani, iar alte doua au fost spitalizate la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi. Opt persoane au primit tratamentmedicamentos la domiciliu. Probele recoltate din toba au evidentiat prezenta unei tulpini de Salmonella. De asemenea, la pacientii internati s-au identificat 7 tulpini de Salmonella.

„Referitor la ancheta epidemiologica privind cazurile de boala diareica acutainregistrate in Pascani, din probele recoltate, s-au identificat 7 tulpini de Salmonella de la pacientii internati si o tulpina de Salmonella, izolata din proba de aliment, toba. In total, 50 de persoane au consumat preparate din carne primite in pachetele de sarbatori. Au avut nevoie de spitalizare un numar de 15 persoane si alte 8 au primit tratament la domiciliu”, a declarat Marius Voicescu, purtator de cuvant la Directia de Sanatate Publica (DSP) Iasi. Pacientii au fost externati la inceputul acestei saptamani.

Pachetele cu preparate din carne (toba, salam, branza) au fost oferite angajatilor de la societatea comerciala Agrocomplex SRL, firma detinuta de Dumitru Pantazi, primarul municipiului Pascani, cu ocazia Sarbatorilor de Paste. Preparatele a fost achizitionate de la SC Marcel SRL, din comuna ieseana Rachiteni, firma care apartine omului de afaceri Marcel Iacob.

Ancheta DSVSA nu este finalizata

Reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) din Iasi au prelevat probe din magazinele SC Marcel SRL si de la fabrica unde sunt produse preparatele din carne. Ancheta nu a fost finalizata, iar un rezultat al acestor analize va fi oferit, cel mai devreme, astazi. „Noi am prelevat probe atat din fabrica, cat si din magazinele agentului economic, dar rezultatele analizelor le vom avea cel mai devreme in cursul zilei de joi (astazi – n.r.)”, au declarat reprezentantii DSVSA.

Infectia cu Salmonella este contagioasa

Intoxicatia alimentara cu Salmonella este o infectie bacteriana cauzata de mai multe tipuri ale bacteriei Salmonella. Intoxicatia se transmite de la fecalele persoanelor infectate sau animale, prin alimente si bauturi. Alimentele contaminate cu bacteria Salmonella includ ouale, carnea de pasare insuficient gatita, produse din oua, apa, dar orice alimente pot fi infectate in cazul in care acestea sunt manipulate de persoana bolnava care nu isi spala mainile sau in cazul in care alimentele intra in contact cu alte produse alimentare deja contaminate. In urma toxiinfectiei alimentare cu Salmonella poate sa apara iritatia si inflamatia tractului digestiv, care determina dureri abdominale, diaree, greata, febra si infectia cu aceasta bacterie poate sa declanseze complicatii grave la persoanele cu un sistem imunitar slabit, gravide, copii, sugari. Infectia cu Salmonella este contagioasa, deci trebuie sa luati masuri de precautie pentru a evita raspandirea ei. Ieri, reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI au incercat in repetate randuri sa ia legatura cu patronul de la SC Marcel SRL din Iasi, pentru a-si exprima un punct de vedere vizavi de aceasta situatie, dar acesta nu a putut fi contactat.

Sursa: bzi.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *