Medicamentele pe care să nu le iei niciodată dacă ai răcit

foto: Televiziunea medicala

În anotimpurile reci trebuie să ne apărăm de răceală. Având în vedere că organismul este slăbit și ne scade imunitatea, virusurile ne pot transforma în gazde cu ușurință. Trebuie să ne alimentăm corespunzător, cu o hrană bogată în vitamine, care să fie suport (într-o anumită măsură) în lupta cu microbii și virușii.

Trebuie înfrânată tentația de a apela la pastile la cele mai mici semne de răceală. Mai ales dacă acestea nu sunt recomandate de un specialist.

Advertisement

Astfel, după renunțarea la obiceiul distrugător de a recurge la automedicație, adică la administrarea propriilor tratamente cu pastile fără consultarea și recomandarea medicului, recomandăm să nu apelați la antibiotice și siropuri sintetice de tuse. În primul rând, efectele nocive asupra sănătății corpului ale antibioticelor au fost recunoscute. În al doilea rând, acestea de ajută să remediezi infecțiile, dar afectează stomacul și te lasă fără vlagă. Pe deasupra, consumul des al antibioticelor creează imunitate la acestea, fenomen clar de evitat.

Advertisement
Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.